2024.04.25, Csütörtök
A „Szemünk fénye” program idei utolsó állomásához érkezett Jászberényben.

A „Szemünk fénye” program idei utolsó állomásához érkezett Jászberényben.

police.hu

2018.12.21. 06:35

A Lehel Filmszínház adott otthont 2018. december 18-án a rendezvénynek, amelyen több mint ezer gyermek vett részt. A prevenciós napon a mozi mind a három előadótermében figyelemfelhívó előadásokat hallgathattak a résztvevők.

Hirdetés

A Jászberényi Rendőrkapitányság „Szemünk fénye” gyermekeknek szóló, megelőzési programsorozata idén több helyszínen is járt. Az ötödik, és egyben az idei év utolsó állomása Jászberény volt.

 

Dr. Pető Katalin főorvos, iskolaorvostól „Tudd, mit teszel!” címmel hallhattak előadást az általános iskola 7-8. évfolyamos tanulói. A mozi galériáján „Kamaszodó kapaszkodó!”  címmel Szatmári Antalné, a Jászberényi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (JKEF) elnöke tartott előadást a város gimnazistái részére.

A legális és illegális drogokról, „Drog (cool) túra” címmel Orosz Tibor c. rendőr főtörzszászlós, drogprevenciós tanácsadó tartott figyelemfelhívó előadást.

A tanulók „Szertelen-sziget” címmel a dohányzás ártalmairól láthattak kiállítást Nagy Beatrix, a jászberényi Család- és Gyermekjóléti Központ vezetőjének és munkatársának  köszönhetően.

A város óvodásainak és az általános iskola legkisebbjeinek Szabó Szilvia rendőr százados tartott játékos és interaktív baleset-megelőzési, Orosz Tibor  rendőr főtörzszászlós pedig bűnmegelőzési előadást.

A rendőrkapitányság az internet veszélyeit is bemutató naptárral köszönte meg a részvételt, továbbá a JKEF jóvoltából szaloncukor, lufi, toll is jutott az érdeklődő fiataloknak.

 

A Jászberényi Rendőrkapitányság szervezésében a JKEF közreműködésével a Jászság négy városában és egy nagyközségében megtartott „Szemünk fénye” programon több mint kétezer-kétszáz gyermek vett részt.

AktuálisbűnmegelőzésJászberényJászberényi RendőrkapitányságSzemünk fénye