2024.03.28, Csütörtök
Biztonságban készülhetünk az  ünnepre Jász-Nagykun-Szolnok megyében
police.hu

Biztonságban készülhetünk az ünnepre Jász-Nagykun-Szolnok megyében

police.hu

2018.12.13. 18:00

A rendőrök a polgárőrökkel, közterület-felügyelőkkel, a katonai rendészekkel és a társhatóságok munkatársaival közösen vigyázzák az ünnepre készülődők biztonságát Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Hirdetés

 

 

 

Az év végi ünnepek közeledtével a rendőrök Jász-Nagykun-Szolnok megyében is kiemelt figyelmet fordítanak a nagy tömegeket vonzó helyszínek biztonságára. Ennek érdekében rendszeresen és visszatérően ellenőrzik az áruházak, bevásárlóközpontok, ünnepi forgatagok helyszíneit, a vásárok környékét, hogy megakadályozzák a jogsértéseket. A bűnmegelőzési szakemberek közvetlen figyelemfelhívással élnek a lakosok felé, hogy az ünnep valóban mindenki számára zavartalanul telhessen. Többek között szórólapokkal hívják fel a figyelmet az alkalmi tolvajok jelentétére és a betöréses lopások elkerülésének lehetőségeire is.  

A karácsonyi bevásárlások idején mindenki rohan és türelmetlenebb lehet, épp ezért fontos, hogy a közlekedési szabályokra figyelmet fordítsanak! Természetes, hogy ebben az időszakban megnövekszik a közúti járműforgalom, a tömegközlekedési eszközök is zsúfolásig telnek. Kérjük, fogadják meg tanácsainkat!

  • Gyalogosként úttestre csak akkor lépjenek, ha meggyőződtek annak veszélytelenségéről! Ha meggyőződtek róla, hogy mindkét irányból megkapták az elsőbbséget!
  • Korlátozott látási viszonyok mellett növelheti a gyalogosok biztonságát a világos öltözet, esetleg fényvisszaverő csíkok használata. Ma már nagyon sok felsőruházatot és hátizsákot gyárilag ellátnak fényvisszaverőkkel.
  • Ne feledjék! Ha kerékpárra ülnek, lehetőleg viseljenek láthatósági mellényt!
  • A gépjárművezetők fokozott figyelemmel és körültekintéssel közelítsék meg a gyalogos-átkelőhelyeket! Figyeljenek gyalogosan közlekedő embertársaikra, ők a legvédtelenebb közlekedők!
  • Gépkocsivezetőként óvatosan közelítsék meg a buszmegállókat is, számítva a gyalogosok megjelenésére!
  • Ha járművet vezetnek, ne kockáztassanak, ne fogyasszanak alkoholt indulás előtt! 
  • Gépjárművezetőként legyenek előzékenyek és türelmesek!
AktuálisJász-Nagykun-Szolnok megyebiztonságünnepek