2024.04.20, Szombat

Figyelmeztető táblára számíthatnak Szolnokon azok, akik fához láncolják kerékpárjukat

szolnok.hu

2018.12.17. 19:12

Aki a közeljövőben egy fához lakatolt kerékpárjára akasztott aranyos üzenettel találkozik, gondoljon a fák pozitív hatásaira, kétkerekűjét pedig egy erre a célra létrehozott kihelyezett kerékpártárolóhoz kösse! 

Hirdetés

Szolnok Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a környezet megóvására, a parkok, közterületek tisztántartására, a virágosításra, sőt, a fák védelme is rendkívül fontos számukra.

De fák és a parkok nemcsak esztétikai szempontból fontosak - oxigént termelnek, csökkentik a zajt, párásítanak és hűsítenek is. Földünk minden kontinensén megtalálhatóak, lombkoronájuk sok állatnak nyújt táplálékot és lakóhelyet, törzsük és gyökerük szintén.

Többek között ezért is nagyon fontosakak ezek a növények, melyek megóvására szeretnék felhívni a figyelmet.

 

Szolnok városa jelenleg több mint 50 kilométeres kerékpárút-hálózattal rendelkezik, s a megyeszékhelyen zajló fejlesztéseknek köszönhetően, ez a szám egyre csak nő.

Egyre többen ülnek nyeregbe, s használják bringájukat bevásárlás céljából, munkába-, illetve iskolába menet. A kerékpárút-hálózat bővítése természetesen maga után vonja a kerékpártámaszok számának gyarapítását is.

Az elmúlt időszakban sajnos egyre többször fordult elő, hogy fákhoz láncolt, lezárt kerékpárokkal találkoztak a Tisza fővárosában. A város egy figyelemfelhívó, de mégis humoros, kedves üzenettel kívánja felhívni a figyelmet a fák védelmére és a kerékpártámaszok megfelelő használatára.

 

AktuálisSzolnokkerékpárút