2024.04.25, Csütörtök

Humán kapacitás fejlesztés a szolnoki MÁV Kórházban

Szolnok TV

2018.12.22. 15:30

Csaknem 107 millió forintos uniós és állami támogatásból fejlesztették a humán kapacitásokat a MÁV Kórházban. Dietetikus, gyógytornász, gyógymasszőr, fizioterápiás szakasszisztens és szakorvos nyert felvételt az intézménybe. A fejlesztésnek köszönhetően több a szakember és csökken a várakozási idő.

Hirdetés

A mozgásszervi szakkórház új immunológiai, reumatológiai osztályának kialakítása humán erőforrás bővítést is igényelt. Nyolc új szakember kezdte meg a munkáját a kórházban:gyógytornászok, gyógymasszőrök és fizioterápiás szakasszisztensek valamint dietetikusok. 

Bukorné Szőke Ildikó ápolási igazgató MÁV kórház és Rendelőintézet: -”Évek óta hiányszakmával küzdünk a dietetika terén is, a nyár folyamán egy fiatal pályakezdő dietetikus kezdte meg a működését a pályázat keretén belül, ő a szokásos napi szakmai munkáján túl a decubitus team munkájában is részt vesz. „ A decubitus mobil team-ek létrehozása 4 szakemberrel a felfekvések megelőzését célozza. 

Bukorné Szőke Ildikó ápolási igazgató MÁV kórház és Rendelőintézet: -”A kialakult decubitus nemcsak az ápolási napok számát növeli, hanem a gyógyítási költségeket is emeli, ezért nagy hangsúlyt fektetünk a prevencióra. Minden betegről rizikó felmérő lap készül. A decubitus team tagjai munkaidőn túl, heti 5 órában látogatják a betegeket.” 

Tanácsokkal látják el a szakszemélyzetet és a pacienseket , a kialakult sebeket, pedig korszerű, intelligens kötszerekkel kezelik. A gyógymasszőrök számának növelése csökkentette a járóbetegek várakozási idejét. A pályázatból megoldódott az intézeten belüli továbbfoglalkoztatás is. Ez két szakorvost érint, akik folyamatosan részt vesznek a betegellátásban. Egyikük Dr. Sólyom István. A kórház profiljának megfelelően a reumatológia és a rehabilitáció területén dolgoznak tovább a szakvizsgázott orvosok.

AktuálisSzolnokSzolnoki MÁV Kórház