2024.05.04, Szombat

Szeretni kell a fogászatot…

martfu.hu

2018.12.22. 11:20

Az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Pro Sanitate díjban részesült dr. Szolga Ferenc fog- és szájbetegségek szakorvosa, implantológus, a martfűi Egészségház fogorvosa.

Az egészségügyi és az oktatói munkát elismerő díjakat Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere adta át, Horváth Ildikó egészségügyért és Bódis József oktatásért felelős államtitkárral közösen, 2018. november 8-án, a Vigadóban rendezett ünnepségen.

Az egészségügy területén ketten Semmelweis Ignác-díjban, tizenegyen Batthyány-Strattmann László-díjban, tizenhárman Pro Sanitate díjban részesültek, tizenkilencen miniszteri elismerő oklevelet vehettek át. Az oktatás területén Trefort Ágoston-díjban tízen, Kármán Tódor-díjban ketten részesültek – tájékoztatott az MTI.

 

Martfűn két NEAK (Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő) által finanszírozott fogorvosi praxis működik. A gyermekek és fiatalkorúak ellátása 18 éves korukig ingyenes, kivéve a fogszabályozást.

Az általános iskolai korosztály iskolafogászati ellátása keretében dr. Szolga Ferenc lelkiismeretesen és nagy szakmai rálátással gondozza a körzetéhez tartozó gyermekeket, végzi preventív és terápiás ellátásukat.

A vizsgálatokon, a szűréseken túl egészségügyi felvilágosító és nevelő tevékenységet is folytat, szervezi és irányítja az iskola komplex fogászati megelőző programját.

 

A Martfűi József Attila Általános Iskola vezetése szakemberként és emberként is maximálisan elégedett a doktor úr munkájával – olvasható a kitüntetési felterjesztés az oktatási intézmény által összeállított részében. Fogorvosként kivívta mind a gyerekek, mind a szülők tiszteletét, megfogadják tanácsait, bíznak benne, követik utasításait, hisz tudják, minden a gyermekük érdekében történik. Személye minta, munkájával és hitével örökérvényű példát ad alázatból, szakmaiságból és a gyermek iránti felelősségérzetből.

 

Dr. Szolga Ferenccel készült interjú a martfu.hu oldalon olvasható.

 

AktuálisMartfűfogászatfogorvosdr. Szolga FerencPro Sanitate díj