2020.04.03, Péntek

Hirdetés

Több vasútvonalon késnek a vonatok
iho.hu

Több vasútvonalon késnek a vonatok

mti

2018.12.15. 12:14

A Budapest-Veresegyház-Vác, a Budapest-Lajosmizse, a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs, a Budapest-Pusztaszabolcs-Dunaújváros és a Hatvan-Szolnok vonalon 20-60 perccel hosszabb a menetidő. A Budapest-Újszász-Szolnok, a Budapest-Cegléd-Szeged és a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony vonalon, valamint Kaposvár és Pécs térségében néhány vonat menetideje 10-20 perccel nőhet, más vasútvonalakon időnként 5-15 perccel többet kell várni a vonatokra.

Hirdetés

A szakemberek minden érintett helyszínen folyamatosan dolgoznak a váltószerkezetek megtisztításán, azonban a szél és a havazás lassíthatja a berendezések takarítását.

A vasút a havazás közepette is biztonságosabb eljutást kínál a közúti közlekedésnél. A téli időjárás, a havazás, hófúvás által okozott forgalmi zavarok és közlekedési akadályok elhárítása, a nagyobb fennakadások elkerülése, a pályák szabadon tartása érdekében pedig számos intézkedést hoztak a vasúttársaságnál.

Szükség esetén több embert tudnak bevonni a munkálatokba, illetve a MÁV hálózati szintű, folyamatos készenlétet működtet.

AktuálisSzolnokhavazásvonatvonatközlekedés