2024.04.19, Péntek
Mezőtúri az év megyei iskolarendőre

Mezőtúri az év megyei iskolarendőre

police.hu

2019.01.14. 11:58

Az elismerést idén a Mezőtúri Rendőrkapitányság helyszínelő és balesetvizsgálója vehette át.

Hirdetés

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság számára a gyermekek védelme, és a közlekedési nevelőmunkában való aktív részvétel az egyik legfontosabb feladat. A megyében évek óta folyamatos - az óvodás kortól a középiskolás korig - a gyermekek közúti közlekedésre történő felkészítése. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az országos ifjúsági közlekedési versenyeken történő - több éves múltra visszatekintő - szereplések sikere, eredménye.

Az ORFK-OBB 2008. szeptember 1-jével hirdette meg az „Iskola rendőre” programot, amelynek célja a közlekedési ismeretek bővítésén keresztül a gyermekeket ért és általuk elszenvedett balesetek megelőzése, felelősségteljes és szabálykövető közlekedők nevelése.  A 2018/19. tanévben Jász-Nagykun-Szolnok megye 78 településéből 71 településen összesen 101 iskolarendőr 115 iskolában végzi tevékenységét.

Az Országos Rendőr-főkapitányságon 2019. január 10-én az V. Országos Iskolarendőr Szakmai Napon értékelték a több mint tíz éve indult programot. Dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes itt adta át „Az év iskolarendőre” elismeréseket, amelyet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság állományából Horváth Gábor címzetes rendőr törzszászlós, a Mezőtúri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztály helyszínelő és balesetvizsgálója vehetett át.

 

Horváth Gábor címzetes rendőr törzszászlós 2003. július 1-je óta dolgozik a rendőrség hivatásos állományában és 2015. óta végez iskolarendőri tevékenységet a mezőtúri Szent István Katolikus Általános Iskolában. Az iskolával napi szinten tart kapcsolatot, számos előadást és versenyt szervezett az elmúlt tanévben is a kisdiákok számára. Munkáját nagy odaadással, precizitással végzi, a közösség elé példaképül állítható. Szakmailag felkészült, lakókörnyezetében, illetve munkavégzésének helyén a kollégák, a lakosok, valamint a diákok is elismerik, megbecsülik és bizalommal fordulnak hozzá.

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok megyeAz év iskolarendőreMezőtúri Rendőrkapitányság