2024.04.27, Szombat
Több balesetet okozott a havazás Jász-Nagykun-Szolnok megyében
A kép illusztráció - police.hu

Több balesetet okozott a havazás Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2019.01.07. 11:39

Szombaton és vasárnap összesen tizenkét beavatkozást igénylő eseményhez vonultak a megye tűzoltói. Az események jelentős részét a havazás miatt megváltozott útviszonyokból eredő közlekedési balesetek tették ki.

Hirdetés

Teljes terjedelmében égett egy parkoló személygépkocsi szombat reggel Szolnokon, a Baross utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az eset során senki sem sérült meg, viszont a járműben jelentős károk keletkeztek.

Lesodródott az útról, fák közé hajtott és felborult egy személyautó szombat reggel Szolnok határában, a Nagykörű felé vezető úton. A szolnoki hivatásos tűzoltók kerekeire állították a gépkocsit, majd áramtalanították. A járműben hárman utaztak, közülük két ember sérült meg könnyebben.

Szintén árokba borult egy személygépkocsi szombat délután a 3227-es számú úton, Jászkisér határában. A jászkiséri önkormányzati tűzoltók félpályás útzár mellett, drótkötél segítségével kerekeire állították az autót. A balesetben négy ember volt érintett, de senki sem sérült meg.

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő szombat délután Szolnokon, egy Boldog Sándor István körúti lakásban. A szolnoki hivatásos tűzoltók műszeres mérésekkel kimutatták a helyiségben a mérgező gáz jelenlétét. A gázszolgáltató szakembere két hibás készüléket kizárt a hálózatból. Személyi sérülés nem történt és lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

Árokba csúszott és tetejére borult egy személygépkocsi szombat délután Szolnok külterületén, a 32-es számú főúton. A benne utazó három ember nem sérült meg. A szolnoki hivatásos tűzoltók drótkötéllel és hevederrel kerekeire állították az autót, majd egy közeli mellékútra vontatták.

Szintén árokba sodródott egy lisztet szállító autó szombat este a 4202-es számú úton, Túrkeve határában. A település önkéntes tűzoltói teljes útzár mellett áramtalanították a gépkocsit, majd kivontatták az árokból. A balesetben senki sem sérült meg.

Árokba csúszott és oldalára borult egy személygépkocsi szombat este Szászberek és Jászalsószentgyörgy között. A szolnoki hivatásos és a zagyvarékasi önkéntes tűzoltók kerekeire állították, majd áramtalanították a járművet. Az autóban ketten utaztak, közülük egy ember könnyű sérüléseket szenvedett.

Villanyoszlopnak ütközött egy autó szombat éjszaka Törökszentmiklóson, a Tenyői úton. A város önkormányzati tűzoltói biztosították a helyszínt. Személyi sérülés nem történt.

Lesodródott az útról és árokba csúszott egy személygépkocsi vasárnap délután a Tiszaföldvár és Cibakháza közötti úton. Az esethez a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járművet. Az autó vezetőjét a mentők könnyű sérülésekkel szállították kórházba.

Kigyulladt egy gáztűzhely sütője vasárnap este Karcagon, egy Délibáb utcai családi házban. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezésére lángolás már nem volt tapasztalható, viszont az épület megtelt füsttel. Az egység leválasztotta az ingatlant az áram- és gázhálózatról, majd légzésvédelem mellett, kéziszerszámokkal átvizsgálta az épületet, de a tűz más helyiségekre nem terjedt át. Az eset során nem sérült meg senki. A házban négy ember lakott, ők rokonoknál helyezkedtek el, emiatt lakosságvédelmi intézkedésre volt szükség.

A katasztrófavédelem felhívja az autóval utazók figyelmét, hogy csak téli közlekedésre alkalmas járművel induljanak útnak. Hasznos lehet, ha plusz takarót, kabátot illetve némi ételt és italt készítenek be a gépjárműbe, amelyet a szokásosnál több üzemanyaggal töltsenek fel, így nem lehet baj egy esetleges elakadásnál. Nem árt teljesen feltöltött mobiltelefonnal útnak indulni.

A várható útviszonyokról a www.met.hu és a www.utinform.hu honlapokon lehet tájékozódni, illetve használják a katasztrófavédelem ingyenes tájékoztató alkalmazását, a VÉSZ-t. Ha valaki bajba került embert lát, haladéktalanul hívja a 112-es segélyhívó számot!

AktuálishavazásbalesetJász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság