2024.04.28, Vasárnap
Stratégiai megállapodást kötött Szolnok és a Debreceni Egyetem
Fotó: Debreceni Egyetem

Stratégiai megállapodást kötött Szolnok és a Debreceni Egyetem

szolnok.hu

2019.02.01. 10:52

Az együttműködés célja a térség gazdaságfejlesztésének támogatása kiemelten az oktatás és innováció területén.

Hirdetés

Stratégiai partnerségi megállapodást írt alá január 30-án a Debreceni Egyetem és Szolnok Megyei Jogú Város önkormányzatának nevében Szilvássy Zoltán rektor, valamint Szalay Ferenc polgármester.

A Debreceni Egyetem és Szolnok város vezetése között 2018 nyarán indultak tárgyalások a város gazdaságfejlesztéséről, valamint a rendelkezésre álló állami infrastruktúra jobb kihasználtságának lehetőségeiről. Az egyeztetések apropóját az adta, hogy a Debreceni Egyetem a műszaki és innovációs törekvéseihez a BMW történetének legmeghatározóbb fejlesztőmérnökét, a szolnoki születésű és szolnoki díszpolgár Anisits Ferencet kérte fel.

 

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere: - Nagy öröm, hogy az egyetemen keresztül bekapcsolódhatunk Kelet-Magyarország gazdaságfejlesztésébe. Ehhez nélkülözhetetlen a Debreceni Egyetem, amely tudásbázisával a térség innovációs ökoszisztémájának hajtómotorja lesz A következő hónapok feladata lesz kidolgozni, hogy a szolnoki felsőoktatás, illetve a város vasútgépészeti tradíciója miként tud hasznos részévé válni a debreceni felsőoktatásnak és a régió iparfejlesztésének. A célunk, hogy Szolnok városa is részesüljön a BMW által biztosított pozitív lehetőségekből.

Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora: - A Neumann János Egyetem véleményére és a fenntartó jóváhagyására várnak azzal kapcsolatban, hogy a szolnoki gazdálkodási kar a Debreceni Egyetem campusaként folytathassa a munkát a következő tanévtől. Az egyetemi vezető bízik benne, hogy a tervezett integráció – melyet a debreceni intézmény szenátusa a közelmúltban támogatásáról biztosított – a lehetőségek bővülését hozza a Debreceni Egyetem, a szolnoki felsőoktatás és az Észak-alföldi régió számára egyaránt.

 

AktuálisSzolnokDebreceni Egyetem