2024.04.19, Péntek
Szeptemberre elkészül Martfűn a Munkácsy úti ovi
Martfű Média

Szeptemberre elkészül Martfűn a Munkácsy úti ovi

martfu.hu

2019.02.18. 16:50

A tavaly kezdődött, pályázati és önkormányzati forrásokból megvalósuló beruházás során két csoportszobával bővül az épület, és a régi részen is megújulnak az irodák, a szociális helyiségek, a felnőtt öltözők, vizes blokkok. A tornaszoba mellett új mosdó és szertár készül, és a szennyvízvezeték is megérett a cserére.

Hirdetés

Az óvoda működését a lehetőségekhez képest biztosítva, a felújítás átszervezésekkel, költözésekkel jár együtt, ami jól átgondolt logisztikát és türelmet igényel. A Játékvár Óvoda és Bölcsőde vezető-helyettese szerint a gyerekek, az óvodai dolgozók, a szülők is alkalmazkodnak, és a kivitelezőkkel is nagyon jó az együttműködés.

– ”Pár hete a középső csoport és az iroda átköltözött a régi bölcsőde épületébe. Erre azért volt szükség, mert át kellett adnunk ezt a részt, hogy tudjanak haladni a kivitelező cég szakemberei a munkákkal” – számolt be a részletekről Turnyánszkiné Enyedi Andrea. „A tornaszoba szárny részén a felnőtt öltöző és a vizesblokk volt, ezért át kellett adni az iroda részt is öltözőnek, óvónői szobának, a gazdasági irodából pedig kis raktár lett.” – tette hozzá.

– ”Az építkezés, bontás, vezetékelés javában zajlik ezen az épületrészen, a munkák több mint feléig jutottak már. Megtörtént a víz, a villany alapvezetékezése, illetve a gipszkarton szerkezet építése van most folyamatban. A falakat kivették, az új falak is állnak. Itt most az aljzat betonozása történik, majd az ajtók beállítása következik.” – sorolja az intézményvezető helyettes. – „Nagyon örülünk annak a változásnak is, hogy az a rész is fedett lesz, ahol eddig nyitott folyosón jártunk át a gyerekekkel a csoportszobákból a torna szárnyra. Most ez is beépítésre kerül.

A két csoportszoba építése is jól halad, már állnak a válaszfalak, illetve megérkezett a födém is. A két új szobához egy kis raktárt is építenek, és persze lesz szép új öltöző, mosdó, és terasz is készül.”

A Munkácsy úti tagintézményben most három csoport működik, ám ezeket a helyiségeket is át kell majd adni a későbbiekben, ha a kivitelezés az irodák és a konyha átalakítási munkálataihoz érkezik. A teljes befejezés a nyár végére várható, a tervek szerint a kibővített, megújult óvoda szeptemberben nyitja ki kapuit.

forrás: martfu.hu/Magyar Mária

AktuálisMartfűóvodafelújítás