2024.04.25, Csütörtök
Tavasszal indul a szolnoki tüdőkórház parkjának építése
hotek.hu

Tavasszal indul a szolnoki tüdőkórház parkjának építése

szolnok.hu

2019.02.06. 20:38

Az 555 millió forintos beruházás során a park értékes növényállományának a megtartása kiemelten fontos lesz, a parkon belül a sík területen pedig nagyobb gyepes felületeket alakítanak ki.

Hirdetés

Az egykori kórházat az azbeszttartalmú építőanyagok, valamint az elavult technológiával, bauxitbetonból készült falak miatt kellett lebontani, egyszerűen életveszélyes volt az épület – mondta Szalay Ferenc polgármester a park építéséről szóló sajtótájékoztatóján. – Az épület helyén családi házas telkeket alakítottunk ki, míg a régi arborétumot megőrizzük, felújítjuk, s megnyitjuk a nagyközönség előtt.

A parkban lesz játszótér, sportpályák, futópálya, a kényelmet pedig kávézó és vizesblokk, szép sétautak, padok, esőbeállók és lámpák teszik teljessé. A város más részeiből érkezőknek parkolót is építenek.

- Ennek a parknak a különleges faállománya sok szakembert csábított ide régebben, számomra különösen örömteli, hogy a korábban a kórház kapui mögötti zárt park csodás növényeit hamarosan mindenki megtekintheti.

 

Dr. Tóta Áron, a terület önkormányzati képviselője külön is üdvözölte a beruházást, mint mondta, Szolnok egyik legértékesebb területévé válik ez az övezet.

- A csodálatos park, a mellette kialakuló családi házas övezet Szolnok ékessége lesz. A városrész ezzel a fejlesztéssel, valamint az ugyancsak hamarosan épülő utakkal igen komoly pozitív változáson megy keresztül!

AktuálisSzolnokSzolnoki Tüdőkorház