2024.03.28, Csütörtök
Elfogadták Szolnok költségvetését
szolnok.hu

Elfogadták Szolnok költségvetését

mti

2019.03.06. 17:25

Elfogadta Szolnok ez évi költségvetését a közgyűlés csütörtökön, a város 32 milliárd forintból gazdálkodhat.

Hirdetés

Működési kiadásra 11,6 milliárd forinttal számolnak, fejlesztésre 21,1 milliárd forint áll rendelkezésre. Ebből finanszírozzák a Modern városok program már megkezdett és tervezett beruházásait: a művésztelep, a tiszaligeti fürdő és a MÁV strand felújításait.

Városüzemeltetési feladatokra nőtt az előirányzott összeg, ennek eredményeként az utak, játszóterek felújítása, újjáépítése nagyobb hangsúlyt kap a város működésében.

Idén sem terveztek költségvetési hiányt, illetve hitelfelvételt, ráadásul a város tartalékot is képzett. Megnövekedett a saját bevételek jelentősége, a helyi iparűzési adó 2018-ban 500 millió forinttal lett több a tervezettnél.

Megújul a Tiszai hajósok terén álló első világháborús emlékmű, az önkormányzat által pályázaton nyert 2,5 millió forintból. A szükséges munkálatok elvégzéshez, valamint a szoborhoz vezető lépcső felújításához a város 1, 5 millió forinttal járul hozzá.

Sikerült megvásárolni a Vízpart körúti idősotthon területén álló félkész épületet, a közgyűlés megszavazta a befejezéséhez szükséges összeget. Az épületben 42-44 szoba alakítható ki, mindez csaknem 150 új férőhelyet jelent.

Óvoda-, bölcsőde-, iskola- és orvosirendelő-fejlesztések is zajlanak, épül a 4-es út, megvalósul a szolnoki Várkerület turisztikai fejlesztése, a művésztelep felújítása, újjászületik a Véső úti sporttelep és strand, valamint a Tiszaligeti fürdő. Megszépülnek templomok: a katolikus egyházmegye több mint egymilliárd forintot nyert el, így felújítja a belvárosi nagytemplomot, a vártemplomot, és a református egyház is renoválja templomát.

AktuálisSzolnokköltségvetésSzolnok Közgyűlés