2024.04.27, Szombat
Hétszázmillió forintból fejlesztik a Tisza-tavi szabadstrandokat
MTI/Mészáros János

Hétszázmillió forintból fejlesztik a Tisza-tavi szabadstrandokat

mti

2019.03.26. 19:01

A hét településen zajló beruházások a tervek szerint június 30-ra készülnek el.

Hirdetés

A települések - Abádszalók, Kisköre, Poroszló, Sarud, Tiszabábolna, Tiszafüred, Tiszanána -  önkormányzatával a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Kisfaludy 2030 Zrt. írta alá vagy fogja aláírni a támogatói okiratot, egységesen, településenként 100 millió forint támogatási összeggel.     

A Tisza-tó és az azzal földrajzilag szorosan egybefonódó Hortobágy térségébe mintegy 10 milliárd forint irányul turizmusfejlesztésre. Emellett további 2,83 milliárd forint jut integrált térségi szintű termék- és szolgáltatásfejlesztésre, amelyből a Tisza-tó horgászturisztikai fejlesztésére 330 millió forintot nevesített a Debrecen, Hajdúszoboszló, Hortobágy, Tisza-tó kiemelt turisztikai fejlesztési térséget létrehozó, 2017-es kormányhatározat.     

 

A Tisza-tavi térségben az országos átlagot jóval meghaladó ütemben, több mint 20 százalékkal bővült a kereskedelmi vendégéjszakák száma 2017-ben, a további bővülést azonban Piroska Miklós szerint hátráltatja a minőségi szálláshelyek korlátozott kapacitása. Ezen némileg enyhít majd, hogy a Kisfaludy program panziófejlesztési pályázatain több térségi szálláshely is sikeresen pályázott kapacitásbővítésre, fejlesztésre.   

 

AktuálisTisza-tóAbádszalók szabadstrand