2024.03.28, Csütörtök
Jó munkát végzett 2018-ban a szolnok megyei polgárőrség

Jó munkát végzett 2018-ban a szolnok megyei polgárőrség

kormanyhivatal.hu

2019.04.10. 18:19

A rendvédelmi tevékenység támogatásában, a migrációs válsághelyzettel kapcsolatos feladatok ellátásában, és a nagyobb rendezvények biztosítása során is sikeres munkát végzett a polgárőrség – értékelte a tavalyi évet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgárőr Szövetség közgyűlésén a szervezet elnöke.

Hirdetés

Szabó Zoltán a Szövetség elnöke beszámolójában hangsúlyozta, a szervezet jól látta el legfontosabb kötelezettségeit, melyek a rendvédelmi tevékenység támogatása, a migrációs válsághelyzettel kapcsolatos feladatok, és a nagy rendezvények biztosítása volt.

Mintegy 2700 polgárőr végez közszolgálatot a megyében, a teljesített munkaórák száma emelkedett – ismertette a szervezet elnöke. Két új egyesület csatlakozott tavaly a szövetséghez, a jászladányi és tiszatenyői, célunk, hogy a megye minden településén működjön polgárőrség – mondta Szabó Zoltán. Fontos feladat lesz 2019-ben a rendőrség külterületi járőrszolgálatának támogatása, és a mezőőri jelenlét erősítése – tette hozzá.

 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal minden segítséget megad a polgárőrség széles jelenlétének biztosításához – jelentette ki az eseményen dr. Berkó Attila kormánymegbízott. Kiemelte, a polgárőrségnek fontos szerepe van az állam stabil működésében, ezért fontos, hogy együttműködjenek ennek megvalósításában.

 

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere azt mondta, a megyei polgárőröknek fontos szerepe van abban, hogy számottevően javult a terület közbiztonsága. A polgármester szerint egy biztonságos Magyarország megteremtése a cél.

A Polgárőr Szövetség esedékes költségvetési beszámolójából kiderült, 2017-hez képest emelkedtek a támogatások, és több pályázaton is eredményesen szerepelt a szervezet.

A polgárőr közgyűlés megválasztotta új elnökségi tagját, és díjazta kiemelkedő teljesítményt nyújtó tagjait.

 

 

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgárőr Szövetség