2019.08.18, Vasárnap

Hirdetés

Kapacitásbővítő fejlesztés a szolnoki Bognár és Társa Kft.-nél
www.bognar-kft.hu

Kapacitásbővítő fejlesztés a szolnoki Bognár és Társa Kft.-nél

mti

2019.05.14. 11:08

A Bognár és Társa Kft. 1997 óta végez fémmegmunkálási tevékenységet a szolnoki telephelyén. Termékeit acéllemez alapanyagból és cső- illetve más zártszerelvényekből állítja elő. Tevékenységi körébe a kezdeti lemezmegmunkálás és hegesztés mellett ma már a csőhajlítás, szerszámkészítés és különböző hegesztett acélszerkezetek gyártása, felületkezelése is beletartozik.

Hirdetés

Több mint 322 millió forintból fejlesztette termelési kapacitását európai uniós támogatással a magyar tulajdonú, fémszerkezeteket gyártó szolnoki Bognár és Társa Kft. 

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) több mint 160 millió forintos támogatását élvező fejlesztésre a társaság pályázat benyújtásakor új terméke, az erdészeti daru sorozatgyártása miatt volt szükség.

A beruházás során komplett gyártóvonalat épített ki a cég a szolnoki üzemében. A pályázat keretében három nagy teljesítményű gépet vásároltak: egy síklézer-vágó gépet, élhajlítót és CNC esztergát is beszereztek. A megvásárolt úgynevezett páternoszter jellegű raktárállvány pedig helytakarékos módon képes tárolni az alapanyagokat és részegységeket.

A társaságnál három ipari csarnokban folyik a termelés. A cégnél jelenleg mintegy száz ember dolgozik.
A kft. termékeinek több mint 50 százalékát Nyugat-Európába és a skandináv országokba exportálja.

AktuálisBognár és Társa Kft.Szolnok