2019.10.23, Szerda

Hirdetés

Klímákat ajándékozott Szolnok önkormányzata a Hetényi kórháznak
szolnok.hu

Klímákat ajándékozott Szolnok önkormányzata a Hetényi kórháznak

szolnok.hu

2019.06.26. 20:00

A kánikula idején különösen nagy teher a kórházi tartózkodás a betegek számára. A Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet legmodernebb épületének korszerű, hűtést és fűtést egyaránt szabályozó rendszere ugyan megfelelő körülményeket biztosít, illetve a központi műtő, az intenzív osztály és a kardiológiai őrző is klimatizált, ám az intézet többi részén egyelőre még nem működnek klímaberendezések.

Hirdetés

Ezt felismerve Szolnok város önkormányzata ez év elején támogatási szerződéssel ötmillió forintot biztosított a kórház számára, melyből húsz darab nagyteljesítményű SPLIT klíma beszerelése valósult meg. Így lehetővé vált, hogy a sebészeti tömbben működő osztályok déli oldalán fekvő szobákban ezekkel enyhítsék a nyári meleget.

Természetesen a klímaberendezéseket nem elegendő beszerelni, ezeknek komoly üzemeltetési költségei is lesznek a későbbiekben, amit azonban a korábban elhelyezett napelemes rendszer segít majd.

Az elmúlt napokban üzembe helyezett klímákat június 24-én a műszaki bejárás során együtt tekintette meg Szabó István, Szolnok alpolgármestere és dr. Bene Ildikó, a kórház megbízott főigazgatója, aki elmondta, hogy a mostani csupán az első lépés, további klímák beszerelése is várhatóak az intézmény több osztályán.

 

 

AktuálisHetényi Géza kórházSzolnokklímaberendezés