2024.04.20, Szombat
24-en tettek sikeres anyakönyvvezetői vizsgát Jász-Nagykun-Szolnok megyében
A kép illusztráció

24-en tettek sikeres anyakönyvvezetői vizsgát Jász-Nagykun-Szolnok megyében

kormanyhivatal.hu

2019.07.09. 15:09

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal második alkalommal indított anyakönyvi szakvizsgára felkészítő tanfolyamot, amelyre a megye több településéről – és még megyén túlról is – érkeztek hallgatók.

Hirdetés

A megyei Kormányhivatal 160 órás felkészítő tanfolyama februártól júliusig tartott. A képzés zárásaként a résztvevők számot adtak elméleti és gyakorlati tudásukról, írásbeli és szóbeli vizsgát tettek a négyfős vizsgabizottság előtt. A sikeresen vizsgázó 24 hallgató a bizonyítvány birtokában megkezdheti munkáját anyakönyvvezetőként.

A képzett munkatársak felkészülten várják majd azokat a családokat, akik a júliustól életbe léptetett 10 millió forintos babaváró támogatás lehetőségével élve 5 éven belül gyermeket terveznek. A családvédelmi akcióterv részét képező, nagy érdeklődést kiváltó támogatás egyébként három gyerek születése esetén vissza nem térítendő támogatássá alakul.

A születendő gyermekek születési anyakönyvi kivonatát nagy eséllyel a kormányhivatalban képzettséget szerző anyakönyvvezetők egyike állíthatja majd ki a jövőben a családok számára.

Aktuálisanyakönyvvezető Jász-Nagykun-Szolnok megye