2024.04.25, Csütörtök
Családbarát munkahely lett a Szolnoki Polgármester Hivatal

Családbarát munkahely lett a Szolnoki Polgármester Hivatal

szolnok.hu

2019.07.12. 12:53

A díjat Novák Katalin, család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár adta át dr. Sebestyén Ildikó jegyzőnek.

Hirdetés

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a család és a munka összeegyeztetésének egyedileg megoldandó feladatát intézményesen támogatott tevékenységgé kívánja emelni annak érdekében, hogy a szolnoki polgármesteri hivatal munkatársai a növekvő mennyiségű feladatok ellátása mellett is jobban érezzék magukat munkahelyükön. Sok-sok ügyféllel találkoznak, a változó jogszabályi környezet a tudás napi frissítését kívánja meg, emellett olyan új szolgáltatásokat bevezetése történik, amellyel a városlakók elvárásait, sok esetben támogatását tudják kielégíteni, elősegíteni.

Ahhoz, hogy mindezt a munkát a polgármesteri hivatal munkatársai magas színvonalon, elkötelezetten, mind szakmailag és emberileg is hitelesen tudják ellátni, az önkormányzat olyan intézkedéseket biztosít, melyek a gyakorlatban segítik a gyermekes munkatársakat a munkájuk és a családi élet összehangolásában, konkrét előnyökkel járnak számukra, és megteremtik a hosszabb távú családbarát foglalkoztatás alapjait.

Ezen célok érdekében többek között aktív családi és közösségi programokat szerveznek, ahol a dolgozók és családtagjaik egymást jobban megismerve közösséggé formálódnak, és a közös élmény, tapasztalat a családi funkciókat erősíti. A család és a munka jobb összeegyeztetéséért a munkatársak tréningeken, előadásokon vesznek részt, a beteg hozzátartozót ellátó munkatársak számára rugalmas munkaidő biztosított, a munkavállalók gyermekei a polgármesteri hivatal által szervezett nyári táborban töltik szünidejük egy részét. Az önkormányzat az intézményeivel közös konzultációt szervezett többek között olyan témákról, mint a generációk közötti különbségek és azok áthidalása, különböző élethelyzetek kezelése, ezekkel kapcsolatosan a feleket érintő lehető legoptimálisabb megoldás találása.

Fenti intézkedések egymásra épülnek, és folyamatosan bővülnek, melyet ösztönöz az, hogy az önkormányzat és a polgármesteri hivatal már az előző években is több alkalommal családbarát díjban részesült.

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2019. július 11-én fenti tevékenységeiért átvehette Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkártól a Családbarát Munkahely 2019 címet.

A címet az önkormányzat mellett 2019-ben elnyerte az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ és Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzat Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatósága is.

AktuálisSzolnokcsaládbarát munkahely