2020.07.10, Péntek

Hirdetés

Gyászol a martfűi sportélet
martfu.hu

Gyászol a martfűi sportélet

martfu.hu

2019.07.09. 11:42

Martfű és a kézilabda a XX. században elválaszthatatlan volt egymástól. A mai fiatalok közül bizony csak nagyon kevesek tudják, hogy településnek olyan NB I-es férfi csapata volt, amely 1964-ben még a bajnoki dobogóra is felállhatott. A gárda vezére és kimagaslóan legeredményesebb játékosa, 119 mérkőzésen szerzett 495 góljával, Kesjár András volt.

Hirdetés

Bandi bácsi kereken hetven esztendeje, 1949-ben került Martfűre. Már abban az évben meghívták a nagypályás kézilabda válogatottba, majd 1951-től-54-ig a Bp. Honvéd híres sportszázadában töltötte katonaidejét. A magyar válogatott tagjaként 1955-ben Németországban a nagypályás, 1964-ben Csehszlovákiában a kispályás világbajnokságon képviselte hazánkat. Játékos pályafutását követően edzősködni kezdett, s kiváló játékosok kerültek ki a kezei közül. 1988-ban fiával ifj. Kesjár Andrással (aki testnevelő tanár, remek labdarúgó volt és NB I-es kézilabdaedző lett) megyei bajnoki címmel búcsúzott a kispadtól. Kisebbik fiából, Attilából és unokájából is kiváló labdarúgó vált, a sport szeretete a Kesjár családban mindig természetes volt.

Bandi bácsi (vagy, ahogy szinte mindenki ismerte, Kesó…) az utóbbi években kerülte a nyilvánosságot, pedig lett volna miről mesélnie a fiataloknak. Ha valakire lehet mondani, hogy a martfűi sportélet legendája volt, akkor Ő az. Halála pótolhatatlan veszteség a családnak, a városnak, valamint a magyar kézilabdázásnak. Szó szerint pótolhatatlan…

forrás: martfu.hu / Farkas Roland

AktuálisMartfűKesjár András