2020.02.16, Vasárnap

Hirdetés

Jelentkezés az őszi érettségi vizsgákra
kormanyhivatal.hu - illusztráció

Jelentkezés az őszi érettségi vizsgákra

JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet

2019.08.26. 21:00

2019. augusztus 22-től szeptember 5-ig van lehetősége jelentkezni azoknak, akik 2019. október-novemberben érettségizni szeretnének.

Hirdetés

Azok, akik rendelkeznek középiskolai tanulói jogviszonnyal, viszont érettségi bizonyítványt még nem szereztek, valamint, akik jogviszonnyal és érettségi bizonyítvánnyal egyaránt rendelkeznek, Jász-Nagykun-Szolnok megyében az alábbi intézményekben jelentkezhetnek:

  • Szolnoki Szakképzési Centrum Jendrassik György Gépipari Szakgimnáziuma (Szolnok, Baross u. 37.)
  • Szolnoki Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája (Szolnok, Béla király u. 2.)
  • Szolnoki Szakképzési Centrum Pálfy-Vízügyi Szakgimnáziuma (Szolnok, Tiszaparti sétány 2-3.)

 

Jogviszonnyal nem rendelkezők a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatalnál is jelentkezhetnek. Ez esetben az Oktatási Hivatal honlapján (https://www.oktatas.hu/) található jelentkezési lapot kell kitöltve, aláírva, a szükséges mellékletekkel együtt eljuttatni határidő előtt a kormányhivatal Hatósági és Oktatási Osztályára, amelynek címe: 5000 Szolnok, Kossuth Lajos út 2. A jelentkezés személyesen, ajánlott vagy tértivevényes postai küldeményben, illetve ügyfélkapun keresztül is beadható.

Ugyanitt kérhető csekk a vizsgadíj befizetéséhez, de az összeg banki átutalással is befizethető az Oktatási Hivatal számlaszámára (Magyar Államkincstár 10032000-00282637-00000000). A befizetést igazoló feladóvevényt vagy a bank által igazolt átutalási megbízást csatolni kell a jelentkezési laphoz.

A jelentkezési lapot a vizsgaszervező intézmény biztosítja.

A vizsgadíj középszintű vizsga esetén tantárgyanként 22 ezer forint, emelt szintű vizsga esetén tantárgyanként 37 ezer forint. Érdemes minden jelentkezőnek tájékozódni, hogy díjköteles- e számára az érettségi.

Az írásbeli vizsgák 2019. október 11. és október 25. között lesznek, a vizsganapokról szintén tájékozódni lehet az Oktatási Hivatal honlapján. Az emelt szintű szóbeli vizsgák 2019. november 7. és november 11. között, a középszintű szóbeli vizsgák 2019. november 18. és november 22. között zajlanak.

 

További információ:

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Hatósági és Oktatási Osztály: 56/795-734, hollo.katalin@jasz.gov.hu

Oktatási Hivatal honlapja: www.oktatas.hu

Aktuálisérettségi vizsgaőszi érettségi vizsga