2024.03.29, Péntek
Egy nap a családok egészségéért

Egy nap a családok egészségéért

szolnok.hu

2019.09.24. 13:48

Minden évben nagy siker Szolnokon a Családi Egészségnap, amelyet újra megrendeznek szeptember utolsó hétvégéjén a Tiszaligeti Sportcsarnokban.

Hirdetés

A rendezvény Szolnok önkormányzata, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet és a MÁV Kórház és Rendelőintézet együttműködésében valósul meg.

Az ingyenes rendezvényen 0-100 éves korig, edzettségi és egészségi állapottól függetlenül mindenki megtalálhatja a számára érdekes programot – mondta el az esemény sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester, aki hangsúlyozta: a megelőzés - legyen szó sportól, ingyenes szűrésekről, védőoltásról vagy épp mindennapos testnevelésről – kiemelten fontos a város önkormányzatának. A cél a figyelem ráirányítása a megelőzés fontosságára, az egyéni felelősségre az egészségi állapot alakulásában.

 

Az évente megrendezésre kerülő Családi Egészségnap már hagyomány, hiszen az idei évben immár 9. alkalommal szervezik meg a rendezvényt. Az elmúlt években a városi szűrőprogramokon résztvevő egészségügyi szakemberek közel 45 ezer szűrővizsgálatot végeztek el. A Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet, valamint a MÁV Kórház és Rendelőintézet munkatársai ezúttal is szűrővizsgálatokkal, tanácsadással várják az érdeklődőket – mondta el a két intézmény vezetője, dr. Bene Ildikó főigazgató és Szecsey Klára orvosigazgató.

A Családi Egészségnap keretében a szűréseken túl egészségügyi tanácsadással, fitnesz-, torna- és gyerekprogramokkal, egészséges ételek kóstoltatásával várják a gyermekeket, fiatalokat, felnőtteket és időseket egyaránt.

Az idei évben is nívós színpadi programok lesznek. Olyan kiváló hazai és helyi prezenterek tartanak bemutató órát, mint Cserba Beáta (Gymstick kombi), Kis Mónika (Gerinctréning), Mezei Eszter (Pound), Szathmáry Alexandra (Kerekítés-Fitform Szaszával), Püspöki-Markó Ágnes (Latin Kardió), Vígh Beáta (Deep Work).

A gerinctréninget követően 11 órakor Péntek Enikő fergeteges ZONA edzésén vehetnek részt a mozogni vágyó érdeklődők.

 

A tavalyi év sikerére való tekintettel a Sportcsarnok emeleti Konferencia Termébe látogatóknak lehetőségük lesz csendesebb, lassabb mozgásformák kipróbálására is. A test és a lélek lecsendesítésére az emeleti mozgásprogramok közt szerepel gerincjóga, kezdők számára kialakított jóga, harcművészeti és önvédelmi oktatás, stb. Az idei évben igyekeztünk minden korosztály számára megfelelő mozgáslehetőséget biztosítani, így gondoltunk a kismamákra Kismama tornával, Baba-Mama jógával, Totyogó tornával, és az idősebb korosztály képviselőinek egy fergeteges Retro tréninggel kedveskedünk.

A rendezvény zárásaként 2019 a Családok Éve jegyében egy fantasztikus családi táncos fináléra invitálnak minden kedves résztvevőt.

A programon résztvevők közt hagyományunkhoz híven értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra.

 

Nyereményjátékon való részvétel feltételei: A programra ellátogatók a bejáratoknál kapnak egy-egy menetlevelet, melyre 4 darab pecsétet szükséges összegyűjteni a nyereményjátékon való részvételhez. A pecsétek mozgásprogramokon és szűrővizsgálaton gyűjthetők. A menetlevelek tetején lévő számot egy, a színpad mellett található gyűjtőládába szükséges bedobni.

A nap folyamán jótékonykodásra is lehetőségük adódik a rendezvényre ellátogatóknak, hiszen a Magyar Vöröskereszt munkatársai 12.00-17.00 óráig véradásra várja a segíteni szándékozókat.

A téma fontosságára és a nagy érdeklődésre való tekintettel elsősegélynyújtási és újraélesztési ismeretek megszerzésére és gyakorlására is lehetőség lesz a helyszínen.

AktuálisSzolnokCsaládi Egészségnap