2019.09.23, Hétfő

Hirdetés

Itt az ősz, ismét elindult a Házhoz megyünk program Szolnokon
police.hu

Itt az ősz, ismét elindult a Házhoz megyünk program Szolnokon

police.hu

2019.09.12. 13:18

Még mindig sokan érdeklődnek a rendőrség vagyonvédelmi programja iránt, és regisztráltatják kerékpárjaikat Szolnokon.

Hirdetés

A Szolnoki Rendőrkapitányság megelőzési szakemberei 2019. szeptember 4-én Szolnokon, az Interspar áruház előtt a Házhoz megyünk program keretén belül várták az érdeklődőket. A vagyon elleni bűncselekmények megelőzése témakörében személyes tanácsadással és ajánlásokkal szolgáltak az állampolgároknak.  Az áldozattá válás megelőzését szolgáló vagyonvédelmi kiadványokat is átadtak a látogatóknak.

 

A helyszínen lehetőség nyílt a kerékpárok adatainak BikeSafe országos kerékpár regisztrációs rendszerben történő rögzítésére is. Szolnokon még mindig sokan élnek az ingyenes lehetőséggel.

 

Mi is a BikeSafe regisztrációs rendszer?

A BikeSafe regisztráció során a rendőrök a kerékpár minden adatát rögzítik egy adatlapon – szín, típus, gyártó, gyártási szám, jellegzetességek – majd fényképfelvételek is készítenek.

 A biciklik azonban csak akkor vannak biztonságban, ha a tulajdonosok is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a tolvajok ne tudják azt megszerezni.

 

Fogadják meg alábbi tanácsainkat!

  • Mindig zárja le kerékpárját, lehetőleg megfelelő minőségű lakattal!
  • Mindig valamilyen biztosan rögzített tárgyhoz rögzítse. Erre alkalmasak a biciklitárolók, lámpaoszlopok és póznák!
  • Forgalmas, jól látható, lehetőleg térfigyelő kamerákkal megfigyelt helyen hagyja biciklijét – ne eldugott kisutcában, kapualjban!
Aktuálisházhoz megyünkSzolnokSzolnoki RendőrkapitányságBikeSafe