2024.04.27, Szombat
Középiskolások mérkőztek meg a szolnoki haditornaversenyen

Középiskolások mérkőztek meg a szolnoki haditornaversenyen

kormanyhivatal.hu

2019.10.04. 23:12

Tereptan, lövészet, fegyveres váltófutás is szerepelt a megyei középiskolások szolnoki haditornaversenyének feladatsorában, amelyek teljesítéséhez dr. Katona Károly, a kormányhivatal főigazgatója is jó tanáccsal látta el a fiatalokat.

Hirdetés

Dr. Katona Károly köszönetet mondott a szolnoki Helikopterbázisnak, amiért évről-évre megrendezi a versenyt. A főigazgató hozzátette: a honvédséget és annak légkörét is fontos bemutatni a fiatalságnak, elősegítve ezzel, hogy minél közelebb hozzák a katonai életpályát a pályaválasztás előtt állókhoz.

A honvédségi programokban a jó fizikai állapot mellett számos, a polgári életben is hasznosítható tudás szerezhető – egészítette ki.

 

Dr. Katona Károly megköszönte a felkészítő tanárok munkáját, az indulóknak jó versenyzést kívánt, valamint felhívta a diákok figyelmét a sérülések megelőzésének fontosságára.

Az elméleti tudásra és a fizikai teljesítményre egyaránt épülő versenyen tizennyolc Jász-Nagykun-Szolnok megyei középiskolai csapat indult. A feladatok során légpuskával és gránátdobással kellett bukó és kihelyezett célpontokon találatot szerezni, de honvédelmi ismeretekről is számot adtak a próbatételen.

 

Az első helyet a többszörös győztes Mezőtúri Református Kollégium diákjai szerezték meg, így ők képviselik majd Jász-Nagykun-Szolnok megyét a budapesti országos döntőben.

A legjobb lánycsapat különdíjat kapott, amelyet Kozák Mónika tűzoltó alezredes, a Megyei Védelmi Bizottság titkára adta át.

AktuálishaditornaversenySzolnok