2024.04.25, Csütörtök
Már építik az új úszómedencét Martfűn
Martfű Média

Már építik az új úszómedencét Martfűn

martfu.hu

2019.10.09. 17:06

A beruházás a martfűi uszoda- és szállodakomplexumhoz kapcsolódik. A létesítmény bővítésével a régión túlmutató úszó- és vízilabdabázis jön létre Martfűn, kiszélesítve a már meglévő, Invictus SC által működtetett utánpótlás bázist.

Hirdetés

33 m-es, fedett sportmedence épül Martfűn a szolnoki székhelyű Invictus Úszó és Vízilabda Egyesület és a Martfű Termál SPA együttműködésével. A Magyar Vízilabda Szövetség által kiírt, vissza nem térítendő támogatással megvalósuló medence ünnepélyes alapkőletételére 2019. október 8-án délelőtt került sor.

 

Az új beruházás értéke 250 millió forint, mely 70%-os intenzitású TAO támogatásból valósul meg. Az egy évig tartó kivitelezési munkálatok szeptember végén indultak.

Az elmúlt évek során Martfű széles körben ismertté vált a vízlabda szakma berkeiben. Mára az utánpótlás edzőtábor és az Invictus SC bázisává vált, de az OB I felnőtt férfi és női csapatai is rendszeresen látogatják, valamint a 2020-ban kezdődő bajnoki évadban induló, Invictus SC sportolóiból álló OB II-es csapatnak is itt lesz a központja.

A Magyar Vízilabda Szövetség minden év decemberében hagyományosan itt rendezi a tehetségkutató Mikulás Kupát, és az éves bajnokságok több korosztályában is Martfűn rendeznek meccsnapokat, szintén az Invictus SC szervezésében.

 

Az Invictus Sportegyesület Kis Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó szakmai irányításával, hét településen két fő bázissal működik, Mezőtúron és Martfűn.

A négy éve alakult egyesület célja Szolnok megye úszás- és vízilabda sportjának népszerűsítése. Megyei, regionális sportegyesületet hoztak létre, sportoltatva, versenyeztetve a gyerekeket. A mára háromszáz fős létszámmal működő egyesület élcsapatoknak nevel sportolókat – mondta el Mohi Zoltán, a beruházó egyesület szakosztályvezetője.

– Ez a beruházás nagy lehetőséget nyújt a térség fiataljai, sportolói részére: megkönnyíti az úszás és a vízilabda alapjainak lerakását. Nem csak az egyesületünk számára hasznos, hanem a térség, a városok számára is, a sportturizmus fejlesztésében meghatározó beruházás jöhet létre.

 Tomasovszky Lászlóval közös munkánknak köszönhetően olyan sport-vízilabda élet alakult ki a térségben, amelyre sok város és régió büszke lenne – hangsúlyozta a korábbi válogatott, olimpikon vízilabdázó.

 

Az alapkőletétel ünnepélyes pillanatai Boldog István, dr. Papp Antal, Muhi Zoltán és Tomasovszky László közreműködésével zajlott le.

  – A tervek több, mint két évvel ezelőtt elkészültek. A lehetőséghez kellett az idő, hogy az egyesület olyan erőre kapjon, olyan támogatottsága, olyan sportolói bázisa legyen, amit valóban támogathatónak látott a TAO pályázat keretében a Magyar Vízilabda Szövetség, elfogadva ezt a beruházási ötletet. Kellett ez a plusz két év, hogy az első kapavágások meginduljanak – fogalmazott Tomasovszky László. – Jelenleg a tereprendezés, a medence alapgödrének kitermelése folyik. Remélem, hogy a jövő év október 24-re tervezett átadási határidő tartható lesz. Én szeretném legalább egy héttel előre hozni, hogy az 55. születésnapomra nyíljon meg az uszoda! – mondta bizakodóan a Martfű Termál SPA igazgatója.

 

AktuálisMartfűuszoda