2024.03.29, Péntek
Megújul a szánkódomb, várják a havazást a Pletykafaluban

Megújul a szánkódomb, várják a havazást a Pletykafaluban

szolnok.hu

2019.10.12. 11:30

A szánkódomb a tervek szerint már idén télen használható lesz, a környékbeli családok, különösen a fiatalok minden bizonnyal egyre több időt töltenek majd a rendezett, és folyamatosan szépülő, egyre több funkcióval gazdagodó közösségi téren.

Hirdetés

Egy nagyszerű civil kezdeményezés mellé állt Szolnok város önkormányzata, a helyszín a Pletykafalu, ahol a közelmúltban egy nagyszerű, aktív közösség szerveződött.

A Pletykafalusi Egyesület vezetője, Menkó Gyula és Bagdi Sándorné önkormányzati képviselő a városrész egyik kedvelt helyének, a szánkódombnak a felújításról és egy közösségi tér kialakításáról számolt be.

Az elmúlt hónapokban komoly munkálatok folytak és jelenleg is folynak a területen, a Perczel Mór utca végén, ahol több lépésben zajlanak a munkálatok. Először az elvadult cserjéket irtották ki, majd az évek során odahordott szemetet, sittet szállíttatták el - ebben az NHSz nyújtott segítséget. Jelenleg a földmunkák zajlanak, a domb feltöltése és a talajegyengetést követően következik a fásítás és a füvesítés - mondta el Menkó Gyula.

A Városüzemeltetési Kft. közreműködésével mintegy 50 fát ültet el a domb környékén az egyesület, a hársakból idővel egy hangulatos liget alakul ki - mondta el Bagdi Sándorné önkormányzati képviselő, aki azt is hozzátette, hogy a városrészben több fejlesztés is megvalósult a közelmúltban, legutóbb például a játszóteret újította fel az önkormányzat.

 

AktuálisSzolnokPletykafaluszánkódomb