2024.04.30, Kedd
A Szolnoki Mentőállomás kapta a kormányhivatal adományát

A Szolnoki Mentőállomás kapta a kormányhivatal adományát

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

2019.12.18. 11:17

A hivatali munkatársak jóvoltából ajándékutalványt, valamint 4 étkezőasztalt és 13 széket adott át dr. Berkó Attila kormánymegbízott.

Hirdetés

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal karácsonyi jótékonysági gyűjtésén befolyt adományokat idén a Szolnoki Mentőállomásnak nyújtották át. 

Kardos József, az OMSZ megyei kirendeltségének vezető mentőtisztje elmondta: a Szolnoki Mentőállomáson folyamatos szolgálatot teljesítők átlagosan napi közel 1000 kilométert tesznek meg és átlagban 32 mentési feladatot látnak el, így örömmel fogadták a hivatal felajánlását. A szolnoki állomáson a több mint félszáz bajtárs az év minden napján ment életeket, és segít a bajbajutottakon, a hivatali felajánlásnak köszönhetően pedig most növelhetjük a szolgálatban lévő munkatársaink komfortérzetét – tette hozzá.

A magyar kormány célja, hogy emelkedjen mind a betegellátás, mind pedig a szolgálatot teljesítők munkakörülményeinek színvonala, ehhez kormányhivatalunk is csatlakozni kíván, és lehetőségeihez mérten szeretné segíteni a mentők áldozatos munkáját – hangsúlyozta dr. Berkó Attila kormánymegbízott.

 

 

A kormánymegbízott kifejtette: az együttműködés a jövőben is folytatódik, az idei évhez hasonlóan tervezik a hivatali munkatársak elsősegély-nyújtási ismereteinek további bővítését a mentőszolgálat közreműködésével, a távlati célok között pedig egy újraélesztő eszköz beszerzése is szerepel, amely a hivatali munkatársakon túl az ügyfelek életét is segítheti baj esetén.

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok Megyei KormányhivatalSzolnoki Mentőállomás