2024.04.23, Kedd
Szolnokon díjazták a honvédség rajzpályázatát

Szolnokon díjazták a honvédség rajzpályázatát

kormanyhivatal.hu

2019.12.16. 16:07

A megye iskoláiból mintegy félszáz diák készítette el alkotását „A magyar honvédség jelene és múltja” című rajzpályázatra, amelynek ünnepélyes díjátadóját a Damjanich János Múzeumban tartották.

Hirdetés

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, a megyei Védelmi Bizottság, Szolnok Megyei Jogú Város, a MH 86. Szolnok Helikopter Bázis, a Damjanich János Múzeum és a Szolnoki Magyar Szablyavívó Iskola közös rajzpályázatának célja, hogy az általános- és középiskolások alkotásaikon keresztül bemutassák, a katonai hagyományok milyen fontos szerepet játszanak az ország, illetve a megye életében.

Az ünnepségen részt vevők egy rögtönzött bemutató keretében ismerkedhettek meg az egyik legrégebbi harcformával, a szablyavívással.

- A vívás nem csak sport és harcművészet: életben tartja a hagyományokat, továbbörökíti őseink gyakorlatát és tudását. Ezért is fontos a harcművészet, a honvédelemre nevelés és a katonai hagyományőrzés - hangzott el a szablyavívó bemutatót követően.

Az eseményen Békési István, a Szolnoki Magyar Szablyavívó Iskola vezetője tolmácsolta dr. Berkó Attila kormánymegbízott köszöntő gondolatait is, majd az elismerések átadása következett.

AktuálisDamjanich János MúzeumrajzpályázatA magyar honvédség jelene és múltja