2024.04.23, Kedd
Száz tonna tüzelőt kaptak rászoruló szolnoki családok
A kép illusztráció

Száz tonna tüzelőt kaptak rászoruló szolnoki családok

szolnok.hu

2020.01.30. 17:39

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően idén is a rászoruló családok segítségére siet Szolnok városa. Az ezekben a hetekben kiszállított tűzifából mintegy háromszáz megyeszékhelyen élő család megélhetését, s nem utolsó sorban otthonának fűtését segíti az önkormányzat.

Hirdetés

Ahogy korábban, így idén is a Humán Szolgáltató Központ munkatársai a hivatal dolgozóival együtt jelentik a garanciát arra, hogy valóban a legnehezebb helyzetben lévőkhöz jut el a segítség – mondta el Szalay Ferenc polgármester.

A kiszállítás előre láthatólag három hétig tart.  A tüzelőanyag a városi közterekről kitermelt fák feldarabolásából, vásárolt tűzifából, és a Munkalehetőség a Jövőért Szolnok Nonprofit Kft. által előállított fabrikettből tevődik össze.– tette hozzá Fodor György, a Munkalehetőség a Jövőért Nonprofit Kft. vezetője.

Az eddigi gyakorlatnak megfelelően a Humán Szolgáltató Központ szakemberei által összeállított lista alapján szállíttatja ki házhoz a város a rászorulóknak a több mint 100 tonna fát. Háztartásonként mintegy 325 kg tüzelőhöz jutnak így a családok.

A közel háromszáz család megélhetését könnyítő tüzelő szállítása és rakodása, illetve a fa feldarabolása a Munkalehetőség a Jövőért Szolnok Nonprofit Kft. közfoglalkoztatottjainak segítségével történt.

AktuálisSzolnoktűzifa