2024.04.25, Csütörtök
Már alumínium dobozokat is gyűjtenek Ádám Ati gyógyításához

Már alumínium dobozokat is gyűjtenek Ádám Ati gyógyításához

szolnok.hu

2020.02.21. 12:08

Csütörtöktól újabb módon lehet támogatni a 9 éves kisfiú gyógyítását: egy Spongyabob alakú, alumínium sörös, üdítős dobozokat gyűjtő tároló került a szolnoki Hild térre.

Hirdetés

Amint azt Szalay Ferenc polgármester elmondta, ezúttal is a Szolnoki Szakképzési Centrum közreműködésével készülhetett el a tároló, ahogyan a korábbi műanyagkupakok gyűjtésére szolgáló szívek is. A kupakok, alumínium dobozok gyűjtése túl azon, hogy karitatív célokat szolgál, környezetvédelmi szemléletformálásra is alkalmas.

Ati szülei elmondták, hogy példájukat követve több betegséggel küzdő család tervez kupakgyűjtőket kihelyezni saját lakóhelyén. Hozzátették, hogy a különböző gyűjtések során befolyt összeg egy részéből ők maguk is támogatnak hasonló sorsú családokat.

A kisfiú édesanyja 2019 szeptemberében egy Szalay Ferenccel történt véletlen találkozás során hozta szóba kisfia állapotát, a beszélgetés alatt felmerült, milyen módon segíthet a város. A polgármester felkarolta az ügyet, így kezdett formálódni az a hatalmas összefogás, amely azóta bizonyította az önkormányzat, a szolnoki cégek, magánszemélyek nagylelkűségét.

Ekkor merült fel a kupakgyűjtő szívek kihelyezése Szolnok több pontján, amely azóta olyannyira sikeres lett, hogy jelenleg hat helyszínen, három nagyobb és három kisebb edénybe is elhelyezhetik műanyag kupakjaikat a segíteni szándékozók.

Októberben a város díszpolgára, Mága Zoltán hegedűművész nagy sikerű jótékonysági koncertet adott a Szolnoki Galériában neves művészek közreműködésével. A szolnoki junior séf, Molnár Bence kezdeményezésre decemberben Sárközi Ákos, Wolf András és Krausz Gábor sztárséfek főztek a Söráriumban tartott vacsorán.

Szolnok megmozdult, a sportolók is a nemes ügy mellé álltak: a vízilabda és kosárlabda csapat egy-egy mérkőzésének bevételét ajánlotta fel Atinak. A sor még hosszan folytatható: a Mathias Corvinus Collegium játékvásárt, egy magánszemély az Agórában sütivásárt rendezett, kupakot gyűjt több intézmény, a Pelikán Játszóház, óvodák, iskolák, a Mathias Corvinus Collegium, valamint a Hetényi Géza Kórházzal szembeni Coop üzlet dolgozói.

A németországi gyógykezelésre szükséges 15 millió forint összegyűlt, a gyűjtés Ati további rehabilitációjának finanszírozása miatt folytatódik. A család április 26-án indul négy hétre Németországba, ahol egyhónapos értelem- és mozgásfejlesztő terápián vesz részt Ati, illetve a különböző vizsgálatokat követően eldöntik, hogy gyógyszeres terápiára vagy agyműtétre lesz szükség a kisfiúnál.

Az elmúlt hónapokban rengetegen segítettek cégek, intézmények, magánszemélyek, a szolnoki összefogás csodálatos példája ez!

AktuálisSzolnokÁdám Ati