2020.03.31, Kedd

Hirdetés

Szolnok város is bemutatkozik a 43. Budapesti Utazás Kiállításon

Szolnok város is bemutatkozik a 43. Budapesti Utazás Kiállításon

szolnok.hu

2020.02.27. 13:24

Magyarország piacvezető turisztikai vására 2020. február 27. és március 1. között 43. alkalommal várja a szakembereket és az utazás kedvelőit a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. A rendezvény középpontjába az élmények szerzése, a személyes kapcsolatok kialakítása és a látogatók minél szélesebb körű tájékoztatása kerül. 

Hirdetés

Az Utazás kiállítás 2020-ban is kitűnő lehetőséget kínál a kiállítóknak, hogy hiteles tájékoztatással karnyújtásnyi közelségbe tudják hozni az utazás élményét és személyes kapcsolatot alakítsanak ki a potenciális látogatókkal. Azokat pedig, akik ellátogatnak a rendezvényre, minőségi szakmai programok, Turizmus Karrier Expo, Diák Szakmai Nap és verseny, úti célokat bemutató izgalmas előadások, változatos színpadi műsorok szórakoztatják.

A rendezvény 20 ezer négyzetméteren több, mint 200 kiállítót vonultat fel, melynek díszvendége a borairól, gyógyfürdőiről és festői tájairól méltán híres Eger és térsége, valamint a világ egyik legnépszerűbb utazási célpontja, Olaszország.

A 43. Utazás Kiállításon Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 32 m2 alapterületű igényesen kialakított, egyedi standdal jelenik meg, melyen a szolnoki kulturális turizmus népszerűsítését tűzte ki célul, összhangban az esemény fő témájával.

De a repülés szerelmesei is keressék a megyeszékhely standját, ahol a RepTár Szolnoki Interaktív Repülőmúzeum MiG-29-es szimulátora nyújt felejthetetlen élményt.

A Modern Városok-, valamint a Területi Operatív Programnak köszönhetően jelenleg folyamatban van a várkerület fejlesztése, melynek eredményeképpen a város kulturális adottságaira alapozó, új vonzerő épül. A régészeti ásatások során több tízezer lelet került elő, melyre méltán lehet büszke Szolnok városa.

„Szolnok vár(os): ahol újraéled a történelem” címmel Dr. Kertész Róberttörténész, a Damjanich János Múzeum régésze tart a kiállítás nagyszínpadán előadást, melyből megtudhatjuk, hogy bár a várbelső épületeiből a felszínen látszólag semmi nem maradt meg, mégis a feltárt maradványok az mutatják: a föld alatt végig ott rejtőzött csaknem az egész szolnoki történelem.

A méltán híres szolnoki habos isler népszerűsítése az elmúlt évekhez hasonlóan idén sem maradhat el, hiszen sokak számára ma is ismeretlen a megyeszékhelyhez köthető sütemény.

A színes, változatos programok mellett, a szolnoki szakemberek alehető legszélesebb skálán nyújtanak tájékoztatást a 2020. évi rendezvényekről, eseményekről, fesztiválokról, a szabadidő aktív eltöltésének lehetőségeiről, turisztikai attrakciókról az érdeklődők számára.

 

AktuálisSzolnokUtazás Kiállítás