2024.04.25, Csütörtök
A passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrzik a rendőrök
police.hu

A passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrzik a rendőrök

police.hu

2020.03.11. 14:33

Hétfőtől egy héten keresztül a rendőrök fokozottan ellenőrzik a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, valamint a bukósisak használatát Jász-Nagykun-Szolnok megyében is.

Hirdetés

A hárompontos biztonsági öv használata hazánkban több évtizede kötelező, ennek ellenére ez a szabály még ma sem természetes mindenki számára. Kifogások tárházával indokolják meg a járművezetők és utasaik, hogy miért nem kötik be magukat, miért nem használnak bukósisakot. A kibúvókat keresők nem veszik figyelembe azt, hogy aki nem tartja be az előírt szabályokat az nemcsak a saját maga életét és testi épségét veszélyezteti, hanem másokét is.

A jármű hátsó ülésén biztonsági öv nélkül utazó és egy nagyobb fékezés miatt a vezető ülésének, vagy szélvédőnek csapódó, felelőtlen utas miatt is történhet tragikus baleset.

Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy gyermekeink életét is kockáztatjuk azzal, ha nem használjuk a gyermekbiztonsági rendszert (gyermekülést), hiszen lakott területen belül, 50 km/h-s ütközés során egy 25 kg-os gyermeket 500 kg erejű ütés ér.

Egyetlen, pár másodperces mozdulatot vesz igénybe a biztonsági öv bekapcsolása vagy a bukósisak felvétele, így azok használatával elkerülhető lehet egy tragédia.

... hogy mindenki hazaérjen!

Aktuálisközúti ellenőrzésJász-Nagykun-Szolnok megye