2024.03.29, Péntek
Szolnoki polgármester: felkészült a védekezésre a város

Szolnoki polgármester: felkészült a védekezésre a város

szolnok.hu

2020.03.12. 16:52

A Béres Gyógyszergyár Zrt. jóvoltából pedig vitaminokkal támogatják a bentlakásos idősotthonok lakóit és a nappali ellátásban részesülőket a városban.

Hirdetés

Felkészült a koronavírus elleni védekezésre, a kormány előírásainak megfelelően Szolnok. - közölte a település polgármestere szerdán sajtótájékoztatón.

Szalay Ferenc elmondta: a bentlakásos idősotthonok lakóinak Béres-cseppet, a nappali ellátásban részesülőknek magnézium- és C-vitamin-tartalmú készítményt biztosítanak három hónapra.
A tervezett rendezvényeket (beleértve a színházi előadásokat) nem tartják meg, a sportesemények zártkörűek lesznek, illetve elmaradnak.

A Debreceni Egyetem szolnoki campusa is bezár, távoktatás lesz.
Minden bölcsőde, óvoda és iskola megkapja az ezüstkolloid tartalmú fertőtlenítőszert, amely egy évre szóló biztonságot jelent a kezelt felületeken. Ezen kívül a fokozott tisztaság biztosításához szükséges fertőtlenító- és takarítószereket is biztosítja a város - fűzte hozzá, megjegyezve: a fertőtlenítés folyamatos az autóbuszokon is.

Szalay Ferenc kiemelte: pénzügyi probléma esetén a jegyzőhöz kell fordulni és a város vezetése helyt fog állni ezekben az ügyekben.

Versitz Éva, a szolnoki polgármesteri hivatal humán igazgatója a sajtótájékoztatón kérte a kórházakban és a bentlakásos intézményekben elrendelt látogatási tilalom betartását. Hozzátette: az önkormányzati intézményeknél, cégeknél biztosítják a munkatársaknak a fertőtlenítőszereket. A kormány előírásait a városban maximálisan betartják - emelte ki.
 

AktuálisSzolnok