2024.04.25, Csütörtök
Újabb pályázatok nyíltak meg a Magyar falu programban
Illusztráció (Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

Újabb pályázatok nyíltak meg a Magyar falu programban

MTI

2020.04.10. 18:03

Az önkormányzati tulajdonban lévő utak és hidak építésére, felújítására kilencmilliárd, a járdák építésére, felújítására egymilliárd forintot biztosít a kormány.

Hirdetés

Önkormányzati tulajdonban lévő utak, hidak építésére, felújítására és járdák építésének, felújításának anyagtámogatására pályázhatnak az ötezer, vagy ez alatti állandó lakossal rendelkező helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások a Magyar falu program keretében.

Az önkormányzati tulajdonban lévő utak és hidak építésére, felújítására kilencmilliárd, a járdák építésére, felújítására egymilliárd forintot biztosít a kormány. Előbbire maximum harmincmillió forintot, utóbbira ötmillió forintot lehet igényelni.

A támogatás bel- és külterületi utak felújítására, építésére egyaránt felhasználható.

A már meglévő aszfaltburkolatok felújítására, a földutak aszfaltozására vagy murvás úttá alakítására is lehet pályázni, valamint a települések támogatást igényelhetnek az állami utak mentén fekvő, nem önkormányzati tulajdonban lévő járdák felújítására, építésére is.

A két új pályázati lehetőséggel már öt alprogramra nyújthatják be támogatási igényüket a kistelepülések. Orvosi szolgálati lakásra, orvosi rendelők fejlesztésére és orvosi eszközök beszerzésére összesen hétmilliárd forint áll rendelkezésre.

A program célkitűzése a vidéki kistelepülések hátrányainak mérséklése és az életminőség javítása. A pályázatokat a Magyar Államkincstár elektronikus felületén keresztül lehet benyújtani.

AktuálisútépítéspályázatútfelújításMagyar falu program