2024.05.03, Péntek
Magas rangú elismeréseket adott át a szolnoki Rotary
szolnok.hu

Magas rangú elismeréseket adott át a szolnoki Rotary

szolnok.hu

2020.06.09. 16:12

Boda György elnök Szalóki Istvánnak kormányzói kitüntető oklevelet adott át a Rotary Club Szolnok klubban végzett több évtizedes kiemelkedő tevékenységéért, míg Szalay Ferenc polgármester a szervezet legmagasabb rangú elismerését, a Rotary International alapítójáról, Paul Harrisről elnevezett díjat vehette át. Az díjat azok kapják, akik sokat tettek a Rotary-s eszmékért.

"A Rotary olyan különböző foglalkozású emberek klubja, akik jobbítani szeretnének." S hogy ez mennyire így van, azt bizonyítja a két szolnoki Rotary Klub tevékenysége. Szombaton délelőtt a Rotary Club Szolnok tartotta éves közgyűlését az 1999-es újra alakulása óta 21. alkalommal.
88 évvel ezelőtt alakult meg Szolnokon a Rotary Klub, mely megszűnésést követően 1999-ben alakult újra a városháza dísztermében. Az akkori alapító tagok közül többen máig is aktívan tevékenykednek a civil szervezetben.

A klub szellemisége egyezik az ország 54 klubjának céljával, segíteni a rászorulóknak. Az adománygyűjtés mellett hagyományos szolnoki tevékenységeik sorába tartozik a fröccskínálás a Tiszavirág Fesztiválon, az adventi borkínálás, a mécsesúsztatás Szolnok napján vagy a Rotary Bál és a Rotary Farsang is.

A szombati közgyűlésen jelen volt a Kézdi László rotary kormányzó és a zentai partnerklub képviselője is.

Ugyancsak Paul Harris-díjat kapott Dobozi Róbert, Szent-Györgyi Albert díjban részesült Czeglédi Sándor és Sticz Ferenc. Boda György munkáját a kormányzó ismerte el. Új tagot is soraikba fogadtak Sulyok Attila személyében.

AktuálisSzolnokRotary Club Szolnok