2024.04.26, Péntek
Jó hír a kerékpárosoknak - átadták a Millére vezető kerékpárutat
szolnok.hu

Jó hír a kerékpárosoknak - átadták a Millére vezető kerékpárutat

szolnok.hu

2020.07.17. 15:14

A kerékpárosok talán a tél kivételével minden évszakban hódolnak szenvedélyüknek, ám a nyár az az időszak, amikor rengetegen pattannak nyeregbe és használják a város folyamatosan bővülő kerékpárút hálózatát, amely most újabb három kilométerrel gyarapodott.

Hirdetés

A Millérhez sokakat szép gyermekkori emlékek fűznek, akkor pezsgett itt az élet, majd néhány évtizedre Csipkerózsika álomba szenderült ez a gyönyörű helyszín.

A jó adottságai azonban továbbra is fennmaradtak, az önkormányzat pedig egy új, a Millére vezető kerékpárút megépítése mellett döntött. A közelmúltban megújult az odavezető út is, így már minden adott, hogy a Millér újra a szabadidős programok kedvelt helyszíne legyen – mondta el Fejér Andor alpolgármester az átadó ünnepségen.

A városban már több mint 50 kilométer kerékpárút épült, továbbiak kialakítását is tervezik, így nem véletlen, hogy mind többen járnak iskolába, munkába is autó helyett kétkeréken.

  • A beruházáshoz szükséges 740 millió forintot az európai unió biztosította, köszönjük, hogy támogatásukkal megvalósulhatott ez a fontos beruházás, amelyet valóban európai színvonalon végzett el a kivitelező – emelte ki László Norbert, a Tallinn és Alcsi városrész önkormányzati képviselője.

Fejér Andor, Györfi Mihály és Miskolczi László alpolgármesterek, valamint László Norbert vágta át a szalagot, ezután az Auriga Életmód és Rekreációs Tömegsport Egyesület kerékpárosai, kicsik és nagyok vették birtokba a kerékpárutat.

A pályázat fő célja a kiváló turisztikai és szabadidős lehetőségeket rejtő Millér-főcsatorna és Szabadtéri Vízügyi Múzeum könnyű megközelítése volt, hiszen évről évre egyre nagyobb vendégkört vonzanak a tó körül kialakult rekreációs és sportterületek, illetve a horgász- és a lovasturizmus.

Az eseményen elhangzott, hogy már csupán 4,5 kilométer kerékpárút hiányzik ahhoz, hogy Szolnokról elkerekezhessünk a Tisza-tóig, ez pedig újabb turisztikai vonzerőt jelenthet  a városnak.

AktuálisSzolnokMillérkerékpárút