2024.04.25, Csütörtök
A kormányablak hungarikum
kormanyhivatal.hu

A kormányablak hungarikum

kormanyhivatal.hu

2020.09.13. 12:01

A kormányablakok fontosságát, és az ott dolgozók munkáját méltatta a kormányablakokért felelős miniszteri biztos szerdán, Szolnokon, a megyei kormányhivatal kormányablak osztályainak közös fórumán, ahol a kormányablakok jövőbeli fejlesztési lehetőségeiről is egyeztettek.

Hirdetés

Dr. Domokos Péter kijelentette: a kormányablak hungarikum, nincs másik ország, ahol 4500 ügykört egy helyen lehet elintézni. Magyarországon a 2011-es 29-hez képest jelenleg 304 kormányablak van. És míg a kezdetekkor átlagosan több mint negyven kilométereként voltak kormányablakok, mára ez 14 kilométerre csökkent. Eközben az átlagos ügyintézési idő 8 és fél perc – ismertette a miniszteri biztos.

Kiemelte: az államigazgatás a járvány alatt sem állt le, sőt, megerősödve jött ki az első hullámból. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei kormányablakok minden óvintézkedést megtesznek az ügyfélszolgálaton dolgozók, valamint az ügyfélszolgálatokat igénybe vevő ügyfelek védelme érdekében. – tette hozzá.

 

Dr. Domokos Péter beszélt a jövőbeli fejlesztésekről. Elmondta: jövőre 1 milliárd forint jut a kormányablakok fejlesztésére. A kormányablakokban dolgozóknak tréningrendszert, míg a leendő munkatársaknak mentorprogramot szeretnének kialakítani. Emellett folyamatban van a kormányablakok informatikai háttérfejlesztése, ügyfélhívójának modernizálása, valamint mobiltelefonos applikációjának továbbfejlesztése is – mondta előadásában a miniszteri biztos.

 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal munkatársai eddig is törekedtek fejleszteni készségeiket, de a tudás gyarapítása mindig aktuális – emlékeztetett a megyei kormánymegbízott.

Dr. Berkó Attila hangsúlyozta: kormányablakban dolgozni speciális munkakört jelent, ezért nagyon fontos a stabil létszám és állomány. - Ugyanakkor igyekszünk bővíteni lehetőségeinken. Így hamarosan útjára indulhat a megye első kormányablakbusza, és más, jelentős beruházások is hamarosan elkezdődnek – mondta.

A kormánymegbízott figyelmeztetett: a kormányhivatalok kiállták a vírus első próbáját, de továbbra is óvatosnak kell lenni és be kell tartani a járványügyi előírásokat.

AktuálisKormányablakJász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal