2024.03.28, Csütörtök
A női kosárlabda Euroliga októberben, a férfi és női EK januárban rajtol
A kép illusztráció - pixabay.com

A női kosárlabda Euroliga októberben, a férfi és női EK januárban rajtol

mti

2020.09.08. 11:06

A női és férfi Európa Kupa főtáblás mérkőzései ugyanakkor október helyett csak január 7-én, illetve 6-án kezdődnek meg. Magyar részről előbbiben az Atomerőmű-KSC Szekszárd, az UNI Győr, és a VBW CEKK Cegléd lesz érdekelt, a férfiaknál pedig az Egis Körmend és a Szolnoki Olajbányász lép majd pályára.

Hirdetés

A női kosárlabda Euroliga főtáblás küzdelmei a korábbi terveknek megfelelően októberben kezdődnek, a női és férfi Európa Kupa azonban ősz helyett csak januárban rajtol.

A nemzetközi szövetség (FIBA) tájékoztatása szerint a kontinentális elitet felvonultató Euroliga klubjai - benne a Sopron Basket - a nemzeti szövetségekkel együtt, a kormányok aktuális rendelkezései alapján szervezik meg az utazásokat és meccseket. A tervek szerint a selejtezők - köztük az Aluinvent-DVTK Miskolc és a török Izmit Belediyespor párharca - szeptember végén kezdődnek el. A kvalifikáció vesztesei az Európa Kupában folytatják a szezont. Az első főtáblás csoportmeccsekre október végén kerül sor.

A magyar bajnok Sopronra a címvédő orosz Jekatyerinburg mellett a francia Bourges és Basket Landes, az olasz Schio, a lett Riga, a török Galatasaray és egy selejtezős ellenfél vár az alapszakaszban.

Az Euroliga küzdelmei márciusban félbeszakadtak a koronavírus-járvány miatt, és a FIBA júniusban úgy döntött, hogy a 2019/20-as idényben nem hirdet győztest.

A tavalyi magyar bajnok Falco KC Szombathely férfi együttese egy osztállyal feljebb, a Bajnokok Ligája főtábláján szerepel, és a FIBA korábban közzé tett menetrendje szerint október 14-én kezdi meg az idényt.

AktuáliskosárlabdaSzolnoki Olajbányász