2024.04.25, Csütörtök
Lisztadományt kaptak a nevelőszülők
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal facebook

Lisztadományt kaptak a nevelőszülők

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

2020.11.18. 17:56

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató kapta a kormányhivatal Magyarok kenyere programból származó gabona-felajánlását, amelyet a szervezet nemes célra fordít.

Hirdetés

A Szent Ágota által fenntartott hálózat nevelőszülői kapják ugyanis azt az egy tonnányi lisztet, amelynek kedvezményezettjére a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal tett javaslatot.

Ilyen adományt kapott csütörtökön a kunszentmártoni Csató házaspár is, akik hat gyermeket nevelnek nagy odaadással. Az adományt dr. Berkó Attila megyei kormánymegbízott és Mihályi Katalin, a nevelőszülői hálózat szakmai vezetője adták át, és köszönték meg az áldozatos munkát.

A kormánymegbízott elmondta: nagyon fontos munka és nagy felelősség a nevelőszülői feladat ellátása, amelyért köszönet jár. – Az állam, az egyház, a kormányhivatal és a gazdák céljai találkoztak, ennek köszönhető adhatunk adományt a rászoruló családoknak és azoknak, akiknél jó helyre kerül – fogalmazott.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye által fenntartott Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató országos gyermekvédelmi intézmény. Jász-Nagykun-Szolnok megyében közel hatszáz, családjukból kiemelt gyermekről gondoskodik. A gondozáson túl összetett szakmai programmal segítik a gyermekeket, módszereik között szerepel a sportéletrend, az élménypedagógia, a gyógypedagógia, a környezetvédelem, a bűnmegelőzés és a pasztoráció.

A Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem program keretében 1000 kg gabonaadományt vehetett át a kormányhivatal, hogy azt jótékony célra fordítsa. A kormányhivatal a teljes mennyiséget a nevelőszülőket támogató Szent Ágota Szolgáltatónak ajánlotta.

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok Megyei KormányhivatalSzent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató