2024.03.29, Péntek
Mától orvostanhallgatók segítenek a tesztelésekben
Szolnok város hivatalos oldala facebook

Mától orvostanhallgatók segítenek a tesztelésekben

Szolnok város hivatalos oldala facebook

2020.11.23. 09:43

A diákok párokban, teljes védőfelszerelésben végzik majd a munkájukat a Vízpart körúton, eleinte egy-egy védőnő felügyeletével.

Hirdetés

Hétfőtől "hadrendbe" állnak Jász-Nagykun-Szolnok megye orvos- és fogorvostanhallgatói is. Dr. Berkó Attila kormánymegbízott a Garden Hotelben tartott tájékoztatóján felvázolta az első turnusban részt vevő fiataloknak, mi történik az elkövetkező hetekben, melynek során a koronavírus elleni védekezésben, konkrétan a tesztelésben vállalnak feladatot. A pandémiás időszakban az egészségügyi dolgozók elérték teljesítőképességük határát, emiatt szükségessé vált további segítség bevonása.

A párok reggelente egymást tesztelik majd, ezzel is rutint szerezve a továbbiakban. A kormánymegbízott úgy fogalmazott, hogy ebben a vírus ellen vívott „háborúban” a terhelés a tanulmányok mellett kifejezetten komoly lesz, ezért kéthetes turnusokban váltják majd egymást, valamint napi ötezer forint juttatást is kapnak. A hallgatók első szóra, kérdés nélkül vállalták a szűrésben való közreműködést, városunk nevében is hatalmas köszönet illeti őket!

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok megyetesztelésKoronavírusorvostanhallgató