2024.03.29, Péntek
2020-ban gyűlt össze a legtöbb adomány
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormánáyhivatal facebook

2020-ban gyűlt össze a legtöbb adomány

kormanyhivatal.hu

2020.12.30. 15:00

Az idei nehéz év még nagyobb összefogásra sarkallta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal munkatársait. A kollégák között évek óta hagyomány, hogy tárgyi és pénzbeli adományokat ajánlanak fel adventkor a rászorulóknak. Idén a korábbiaknál is több adomány gyűlt össze.

Hirdetés

Ahogy az előző években, úgy ezúttal is megtartotta adventi adománygyűjtését a kormányhivatal. Arra kérték munkatársakat, hogy az otthon már megunt, nem használt, de jó állapotú ruhák, gyermekjátékok felajánlásával, tartósélelmiszer adományozásával segítsenek a megye rászorulóin.

A felhívásra soha nem látott mennyiségű ajándék érkezett. A munkatársak egész novemberben gyűjtötték az adományokat, amelyekből nagy értékű ajándékcsomagokat állítottak össze. Így a rászoruló családok karácsonyát minőségi ajándékokkal tehették szebbé. A csomagokból minden járásba jutott.

A kollégák nem csak tárgyi, de pénzbeli adományt is tettek. Idén 240 ezer forintnyi adomány gyűlt össze. Ezt szintén tartós élelmiszerre – lisztre, cukorra, gyümölcsre, édességre – fordították, amelyekkel az ajándékcsomagokat bővítették.

A családok nagy örömmel fogadták az ajándékokat. A csomagokat a járási hivatalok vezetői vitték el nekik.

 

Az összegből nem csak rászorulókat támogattak. A kormányhivatal stratégiai partneri viszonyra törekszik a mentőszolgálattal. Tavaly ezért a szolnoki mentősöket ajándékozta meg dr. Berkó Attila kormánymegbízott, míg idén a karcagiakat. Munkájukat egy ózongenerátor felajánlásával segítették a hivatali munkatársak.

 

 

Újdonságként idén egész éves ruhagyűjtést is tartottak. Az adakozásra érkezett ruhákkal a megye egyik legszegényebb településének, Tiszabőnek a lakóit támogatták.

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormánáyhivataladomány