2024.06.13, Csütörtök

adomány

Segítsük együtt a szolnoki fiatalok gyógyulását: március jótékonysági est Mága Zoltán hegedűművésszel

2022.03.12

Helyi hírek

Városunk díszpolgára, a világszerte ismert hegedűművész, Mága Zoltán ismét segít!

Hátrányos helyzetű tanulókat köszöntöttek és jutalmaztak a szolnoki városházán

2021.12.23

Helyi hírek

Valamennyi jutalmazott a tavalyi évhez hasonlóan távoktatáshoz és digitális írástudás fejlődéshez szükséges digitális eszköz adományban részesült.

Szolnokra érkezik a Richter Egészségváros

2021.10.01

Helyi hírek

A szervezők több mint 30 sátorban ingyenes szűrésekkel, egészségügyi tanácsadásokkal és ismeretterjesztő előadásokkal várják a fiatalokat, felnőtteket és időseket egyaránt.

Tartós élelmiszeradomány a Szolnok Segít programnak

2020.08.06

Helyi hírek

Az önkormányzat már harmadik alkalommal nyújt segítséget.

Szolgáló szeretet a rászorulókért – Négyéves a szeretetház Martfűn

2017.12.11

Jót tenni a legjobb dolog a világon” – vallják az önzetlen segítőkkel működő Szeretetszolgálat tagjai, akik tavaly karácsonyra óriási mennyiségű, másfél tonna élelmet gyűjtöttek és osztottak ki a rászorulóknak. Ez azonban csak töredéke annak a szerteágazó segítségnek, amit az önkormányzat által biztosított épületben a Máltai Szeretetszolgálat Martfűi Csoportja nyújt a hozzájuk fordulóknak, már négy esztendeje.

Közel hatmilliós adomány a martfűieknek a Béres Alapítványtól

2017.02.20

Február közepén váratlanul nagy ajándék, 5,8 millió forintos adomány érkezett Martfűre a Béres Alapítvány jóvoltából. Vass Éva önkormányzati képviselő közbenjárásával már nem először nyújtott segítséget termékeivel a Béres Alapítvány, most azonban, a közel hatmilliós felajánlásnak köszönhetően, 1320 béres termék kerülhet kiosztásra Martfű városában.

2020-ban gyűlt össze a legtöbb adomány

2020.12.30

Aktuális

Az idei nehéz év még nagyobb összefogásra sarkallta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal munkatársait. A kollégák között évek óta hagyomány, hogy tárgyi és pénzbeli adományokat ajánlanak fel adventkor a rászorulóknak. Idén a korábbiaknál is több adomány gyűlt össze.

Jó helyre kerülnek a Szolnok Segít program adományai

2016.12.15

Dr. Bene Ildikó, a program fővédnöke érkezett a családhoz harmincezer forintnyi adománnyal. Tartós élelmiszerek, tisztítószerek minden háztartásban elkelnek, különösen ott, ahol három apróság van a családban. A gyermekek nagyon örültek a játékoknak és a Szigligeti Színház cipősdoboz akciójára érkezett ajándékcsomagoknak is.

Ultrahangkészüléket adományoztak a szolnoki Hetényi kórháznak

2016.06.21

Újabb értékes orvosi műszert, ezúttal egy ultrahangkészüléket adományozott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetnek a Szívügyünk Szolnok Alapítvány hétfőn - tájékoztatta lapunkat a szolnoki polgármesteri hivatal sajtószóvivője.

Csaknem 11 millió forint adományt gyűjtött a Posta az Ökumenikus Segélyszervezetnek

2022.02.08

Országos hírek

Tavaly többen és többet adakoztak a postákon elhelyezett perselyekbe, így csaknem 11 millió forint adományt gyűjtött a Magyar Posta Zrt. az Ökumenikus Segélyszervezetnek, a társaság és a segélyszervezet együttműködése idén is folytatódik - tudatta a Magyar Posta Zrt.

Mélyszegénységben élő gyerekeknek gyűjt az evangélikus egyház

2021.12.07

Országos hírek

Az evangélikus egyház - csatlakozva az akcióhoz - országos gyűjtést hirdet az ötletadó, mélyszegénységben élő nagycserkeszi és olcsvai gyerekek javára.

Több cég támogatása is érkezik a rászoruló családokhoz Szolnokon

2020.12.04

Helyi hírek

Az ünnepek közeledtével megnő az adakozási kedv, minden esztendőben egyre többen gondolnak arra, hogy valamilyen módon szebbé tegyék a rászorulók karácsonyát.

Élelmiszerek adományozása

2018.07.12

Országszerte, és a megyénkben is sok karitatív szervezet gyűjt rendszeresen élelmiszer-adományt, és juttatja el azt a rászorulóknak. Ezt a tevékenységet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal igen nagyra értékeli, sőt a Kormányhivatal maga is évek óta szervez karácsony előtt adománygyűjtést.

Másfél milliónál is többet gyűjtöttek a Tiszavárkonyi Alkotóház újjáépítésére

2017.06.30

Egymillió-hatszázezer forint gyűlt össze a közelmúltban leégett Tiszavárkonyi Alkotóház újjáépítésére a Szolnoki Szimfonikus Zenekar jótékonysági gálakoncertjén és a Szolnoki Művésztelep alkotóinak erre a célra felajánlott műveinek árverésén.

A Béres Alapítvány 50 millió forint értékű Béres Cseppet adományozott a daganatos betegeknek

2017.02.03

A Rákellenes Küzdelem Világnapjához kötődően a Béres Alapítvány 50 millió forint értékű Béres Cseppet adományozott a daganatos betegek gyógyulásának támogatására. Az adományt Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke Prof. Dr. Kásler Miklósnak, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosának, valamint az ország legjelentősebb daganatos betegeket tömörítő szervezetek vezetőinek adta át az Országos Onkológiai Intézetben megrendezett találkozón.

Véget ért a Jégvirág adománygyűjtő akció

2017.02.19

Szeretettel telt meg a jégvirág adománygyűjtő akció első szív-szirma- fogalmaztak az átadó ünnepségen. Az Aba-Novák-Agóra Kulturális Központ januárban meghirdetett akciójára több mint fél millió forint értékű adomány érkezett.

Senki sem maradhat ajándék nélkül!

2016.12.06

Szolnokon is működik a MikulásGyár jótékonysági akciója. Az adományozók csomagjait a Szolnok Plaza MikulásGyár gyűjtőponton lehet leadni december 21-ig.