2024.03.29, Péntek

Szolgáló szeretet a rászorulókért – Négyéves a szeretetház Martfűn

martfu.hu

2017.12.11. 16:42

Jót tenni a legjobb dolog a világon” – vallják az önzetlen segítőkkel működő Szeretetszolgálat tagjai, akik tavaly karácsonyra óriási mennyiségű, másfél tonna élelmet gyűjtöttek és osztottak ki a rászorulóknak. Ez azonban csak töredéke annak a szerteágazó segítségnek, amit az önkormányzat által biztosított épületben a Máltai Szeretetszolgálat Martfűi Csoportja nyújt a hozzájuk fordulóknak, már négy esztendeje.

Hirdetés

Nagy szükség van rájuk, ami abból is látszik, hogy a kezdetben kb. ötven fő segítésére létrejött szolgálatnál rövid idő alatt több mint 350-re nőtt a létszám. „Nagy feladat ez és még nagyobb kihívás” – mondja a szolgálat alapítója, vezetője, azt is hangsúlyozva – bár igyekeznek mindent megtenni –, a megnövekedett segítségkérés már meghaladja lehetőségeiket.

– „Törekszünk nagyon, keressük az utat, hogyan tovább, ugyanis az igények növekednek. A környékből is nagyon sok család jár hozzánk, sőt szervezetek, különböző önkormányzatok, családsegítő szolgálatok keresnek meg bennünket, és kérésükre természetesen igyekszünk nagyobb mértékű adományokat biztosítani” – emelte ki a szolgálat vezetője.

Mikulás ajándék és terített asztal várt minden adományozó és segítséget kérő vendéget, aki december 6-án ellátogatott a szeretetházba, ahol négyéves születésnapjukon az eddig bejárt útról és eredményeikről is beszélt Vass Éva.

– „A hozzánk fordulókat elsősorban tanácsadással igazítják útba kedves, segítőkész emberek, mert bizony sokaknak okoz gondot az ügyintézés, vagy egy megrekedt élethelyzetben nem látják a kiutat. Nagyon sokan élnek egyedül, család nélkül, főleg az idősebb generáció, akiknek nincsen támasza. Ha ránk találnak, itt egy meleg otthonra is találnak. A tanácsadás mellett természetesen élelmiszernek és tárgyi adományoknak veszik nagy hasznát, mint ruhaneműk, cipők, bútorok, háztartási gépek, játékok, iskolaszerek, és minden, ami az életben szükséges lehet.

Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek az adományát, mert ez a szolgálat a jó cselekedetek ajándékaiból épül fel, és ha nincs adományunk, akkor sajnos nem tudunk segíteni. Az elmúlt időszakban felerősödött az adományozási kedv, amit nagy örömmel vettünk, és tisztelettel kérjük, hogy a jövőben se feledkezzenek el rólunk nemes szívű támogatóink”

Bár mindenféle felajánlásra szükség van, a legnagyobb segítség az élelmiszer, emelte ki a szeretetház önkormányzati képviselőként is tevékenykedő vezetője, emlékeztetve közeledő, év végi „Adni öröm” akciójukra, mely december 14. és 19. között Martfűn, a Spar üzletben várja azokat, akik bármilyen élelmiszerrel szeretnének hozzájárulni a martfűi rászorulók karácsonyához.

Galéria

AktuálisadományrászorulókMartfűszeretetház