2024.04.15, Hétfő

Közel hatmilliós adomány a martfűieknek a Béres Alapítványtól

martfu.hu

2017.02.20. 09:25

Február közepén váratlanul nagy ajándék, 5,8 millió forintos adomány érkezett Martfűre a Béres Alapítvány jóvoltából. Vass Éva önkormányzati képviselő közbenjárásával már nem először nyújtott segítséget termékeivel a Béres Alapítvány, most azonban, a közel hatmilliós felajánlásnak köszönhetően, 1320 béres termék kerülhet kiosztásra Martfű városában.

Hirdetés

Pár évvel ezelőtt Vass Éva a Martfűn nehéz helyzetben élők gondjainak enyhítésére kereste fel a Béres Alapítványt. Mint mondja, kérése meghallgatásra talált, az így kapott félmilliós összegű felajánlásból már sokan részesülhettek korábban is. 

– Ebben az évben ez a csodálatos, nagy mennyiségű adomány óriási nemes gesztus, amit ezúton is szeretnék megköszönni a „Béres Alapítvány a Teljes Életért” illetékeseinek, elsősorban Béres Klára elnök asszonynak – emelte ki a képviselő asszony.

Vass Éva 2016-ban önkormányzati képviselőként indítványozta, hogy az idősebb korosztály körülményeire, rászorultságára, szociális helyzetére való tekintettel készüljön egy felmérés. Az időskorúak helyzetét feltáró szociális térkép készítését helyi civil szervezetek társadalmi munkában vállalták fel.

 

A háromféle készítmény szétosztása a Jóreménység Klub, a Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Martfűi Csoportja összefogásával valósul meg.

Helyi hírekadományMartfűBéres Alapítvány