2021.01.19, Kedd

Hirdetés

Több cég támogatása is érkezik a rászoruló családokhoz Szolnokon
info.szolnok.hu

Több cég támogatása is érkezik a rászoruló családokhoz Szolnokon

info.szolnok.hu

2020.12.04. 15:03

Az ünnepek közeledtével megnő az adakozási kedv, minden esztendőben egyre többen gondolnak arra, hogy valamilyen módon szebbé tegyék a rászorulók karácsonyát.

Hirdetés

 

Pénteken több adományátadás is zajlott a városháza udvarán, a felajánlások ezúttal igen szépszámú családnak csempésznek örömet az adventi időszakba.

A Dél-Pest Megyei Mezőgazdasági Zrt. másfélszáz család számára állított össze tartós élelmiszerből és friss húsból karácsonyi ajándékcsomagot. Az adományból a Szolnok Segít program és az Ökumenikus Lelkészkör ajánlása alapján 150 család részesül.

Az ajándékcsomagokat a Szolnok Segít program fővédnöke dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő vette át, a felajánló céget dr. Nyergesné Dr. Farkas Gabriella felügyelő bizottsági elnök képviselte. Az eseményen jelen volt a Szolnok Segít karitatív programot koordináló Humán Szolgáltató Központ vezetője Hegyi Anita, a program koordinátora, Tordáné Mátyus Emese, valamint Győri Péter Benjámin evangélikus lelkész, esperes, a szolnoki Ökumenikus Lelkészkör vezetője.

Nyergesné Dr. Farkas Gabriella elmondta, hogy cégüknek fontos a társadalmi felelősségvállalás, így nem ez az első alkalom, hogy a rászorulók segítségére siettek. Dr. Kállai Mária megköszönte az adományt, majd a gesztus jelentősét méltatva fordult minden jószándékú emberhez, aki tud és szeretne segíteni, hogy keresse a kapcsolatot a Szolnok Segít programmal és lehetőség szerint támogassa azt. Győri Péter Benjáminnak evangélikus esperes-lelkész adventi gondolataival zárta a sajtótájékoztatót.

Egy másik cég is felajánlással élt: a népszerű Vadász csoki gyártója 500 mikuláscsomagot állított össze a termékeiből, melyek átadása ugyancsak délelőtt volt.

A Szolnok segít program, a Gyerekház, a Családok Átmeneti Otthona, Tiszajenő, Tiszavárkony és Rákóczifalva önkormányzata, a Széchenyi Tanoda Szolnok, a FOCENOSZ Tanoda, a Szandaszőlősi Tanoda és az Együtt a Hátrányos Helyzetben Élőkért Egyesület képviselői vették át dr. Kállai Mária országgyűlési képviselőtől a mikuláscsomagokkal teli dobozokat, hogy még a hétvégén eljuthasson a gyermekekhez.

Helyi hírekadományjótékonyságünnepek