2024.04.19, Péntek
460 gyorshajtóról készült fényképfelvétel az elmúlt héten Jász-Nagykun-Szolnok megye közútjain
A kép illusztráció - pixabay.com

460 gyorshajtóról készült fényképfelvétel az elmúlt héten Jász-Nagykun-Szolnok megye közútjain

police.hu

2020.12.16. 15:39

A rendőrség eljárást indított a jogsértőkkel szemben.

Hirdetés

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei-rendőrfőkapitányság közlekedésrendészeti munkatársai az elmúlt heti ellenőrzéseik során 460 sebességtúllépést regisztráltak.

Az elmúlt héten 9 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset jutott a hatóság tudomására. A balesetekben 3 alkalommal haladt le az úttestről a sofőr, ebből 1 gépjárművezető nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedett. A balesetek okait elemezve megállapítható, hogy relatív sebességtúllépés 3 sofőr, továbbá abszolút sebességtúllépés 1 járművezető balesetét okozta. 

Az elmúlt héten a balesetekben összesen 13 személy sérült meg, melynek részesei 10 alkalommal nyolc napon belül gyógyuló, míg 3 esetben nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedtek.

Tapasztalataink szerint, a gépjárművezetők az álló helyzetben sebességet mérő rendőrautó közelében betartják a szabályokat és a sebességhatárokat, majd azon túlhaladva gyorsítanak. Helytelen közlekedési magatartás, hogy az előírásokat csak a rendőrök jelenlétében tartják be a sofőrök. Nagyon fontos, hogy tudatosuljon a közlekedőkben a tény, miszerint a sebességtúllépés növeli a balesetek bekövetkezésének esélyét és a sérülések súlyosságát.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai rendszeresen végeznek méréseket olyan helyeken, ahol a sebességtúllépés miatt fokozott a balesetveszély.

Kérjük a közlekedőket, hogy legyenek figyelemmel a megváltozott időjárási és útviszonyokra! A mindennapossá váló ködös, párás időjárás velejárója, hogy az úttest burkolata nedves, mely különösen útkanyarulatokban, vagy a kelleténél nagyobb sebességgel való közlekedés során csúszóssá válhat. A biztonságos közlekedés érdekében óvatosabban, lassabban közlekedjünk, tartsunk nagyobb követési távolságot az előttünk haladó járműtől. Mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon!

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok megyegyorshajtás