2024.04.20, Szombat
Négycsillagos szálloda épül Szolnokon a fenntarthatóság jegyében
Illusztráció: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Négycsillagos szálloda épül Szolnokon a fenntarthatóság jegyében

MTI

2020.12.11. 07:54

A "Tiszakavics" elnevezésű komplexum hasznosítja majd a megújuló energiaforrásokat, valamint a geotermikus- és a napenergiát is.

Hirdetés

Százötvenöt szobás, háromemeletes, négycsillagos wellness, sport-, konferencia szálloda és rehabilitációs központ épül Szolnokon a Holt-Tisza partján - jelentette be a térség országgyűlési képviselője online sajtótájékoztatón.

Kállai Mária elmondta: a teljes mértékben magyar tulajdonú Green Plan Energy Környezetvédelmi Kft. csaknem 10 milliárd forintos beruházását az állam mintegy 4 milliárd forinttal támogatja. A projekt a tervek szerint jövő nyáron indul és 2023 nyarán ér véget. 

 

A konferenciaközpont több mint 300 embert tud befogadni

A komplexum hasznosítja majd

  • a megújuló energiaforrásokat,
  • a geotermikus- és a napenergiát,
  • és megfelel a fenntartható fejlődés követelményeinek is.

A 17 ezer négyzetméteren épülő szálloda 155 szobájából 123 kétágyas lesz, a többi pedig lakosztály.

A mintegy ezer négyzetméteres konferenciaközpont 300-350 ember befogadására lesz alkalmas. Többek között épül egy mintegy 3 ezer négyzetméteres wellness-központ is.    

 

Olimpikonok sportolnak a közelben

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere elmondta: a cél az volt már évekkel ezelőtt is, hogy Szolnok felkerüljön az ország turisztikai térképére. Az első lépés ennek érdekében a Tiszaparti sétány teljes felújítása volt.

Emellett

  • megépült a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum és a Tiszavirág gyaloghíd,
  • megújult a Szolnoki Művésztelep,
  • épül a szolnoki vár,
  • valamint folyamatban van a Tiszaligeti Strandfürdő fejlesztése is.

Jelenleg a városban kettő négycsillagos és három háromcsillagos szálloda összesen ezer férőhelyet tud biztosítani. A bejelentett négycsillagos, szuperior szálloda a Holt-Tisza partján épül.

Ez egy tizenhat kilométeres holtág, ahol tizenöt ország sportolói készülnek olimpiára és világbajnokságra kajak-kenu sportágban.   

A "Tiszakavics" elnevezésű komplexum üzemeltetője a 2020 júniusában alakult, a Green Plan Energy Környezetvédelmi Kft. tulajdonában levő Riverstone Hotel Kft. lesz.  

AktuálisSzolnokfenntarthatóságszállodaberuházás