2024.03.28, Csütörtök
Hazai forrásból újult meg 0,8 km útszakasz Tiszaroff külterületén

Hazai forrásból újult meg 0,8 km útszakasz Tiszaroff külterületén

Magyar Közút Nonprofit Zrt.

2021.02.11. 15:11

A Magyar Falu Program keretében, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában befejeződött a 3216. jelű Fegyvernek-Tiszafüred összekötő út Tiszaroff külterületi 0,8 kilométeres szakaszának felújítása.

Hirdetés

A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a STRABEL konzorcium közel bruttó 125 millió forint hazai forrásból valósította meg a beruházást.

2020-ban Jász-Nagykun-Szolnok megyében 5,3 milliárd forint beruházási értékű felújítási, javítási munka történt a megye 1330 kilométer hosszú úthálózatán. A beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a 23+200-24+000 kilométer szelvények közötti 0,8 kilométer hosszon a meglévő burkolat profilmarását végeztetette el. Ezután a pályaszerkezetre 6,0 centiméter vastagságban új kötőréteg és 4,0 cm vastagságban új kopóréteg került beépítésre. A szakemberek a felújított szakaszon 1,0 méter széles stabilizált padkát építettek. A közlekedésbiztonság javítása érdekében új burkolatjeleket festettek fel, valamint a KRESZ táblákat is kicserélték. Megtörtént a szikkasztó árkok tisztítása és 750 méter hosszon történő profilozása. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában elkészült 3216. jelű Fegyvernek-Tiszafüred összekötő út Tiszaroff külterületi 0,8 kilométeres szakaszának felújítását, a kivitelező STRABEL konzorcium, a tervek szerint előírt 50 naptári nap alatt végezte el.

A beruházásnak köszönhetően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújult szakasz – a 2019 októberében átadott 3,8 kilométer hosszúságú Tiszaroff belterületi, továbbá a 9,3 kilométer hosszon felújított tiszaburai szakasszal együtt – minden közlekedő megelégedésére szolgál majd. A térségben betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

AktuálisMagyar falu programTiszaroff