2024.03.28, Csütörtök
Jól halad az oltás a Jászkunságban
kormanyhivatal.hu

Jól halad az oltás a Jászkunságban

kormanyhivatal.hu

2021.02.10. 18:42

Miközben zajlik a legidősebb regisztráltak oltása, ezen a héten újabb fajta vakcina érkezett Jász-Nagykun-Szolnok megyébe, amellyel immár a hatvan évnél fiatalabb krónikus betegek oltása is elkezdődik.

Hirdetés

Javában tart a legidősebb előjegyzettek koronavírus-fertőzés elleni immunizálása Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A hazánkba érkező vakcinamennyiség függvényében folyamatosan kapják az oltást azok a hatvan évnél idősebbek, akik jelezték oltási igényüket.

A háziorvosi praxisokban már múlt héten, csütörtökön elkezdődött az oltás. Jász-Nagykun-Szolnok megyében – az ország többi részéhez hasonlóan – az amerikai Moderna vakcinát kaphatják meg a praxisokban. – Az oltási terv ezen szakaszában rendkívül fontos, hogy a fertőzésnek leginkább kitett idős korosztály mielőbb megkapja a védettséget jelentő oltást – mondta a regisztráció alapú oltások kezdetekor a folyamatot szervező kormányhivatal főigazgatója. Dr. Katona Károly leszögezte: mindenki, aki részt vesz az oltási munkálatokban, azon dolgozik, hogy minél hamarabb, minél többen védettséget szerezzenek.

Ezzel párhuzamosan már a kórházakban kialakított oltópontokon is oltják az szépkorúakat. A kórházakban egyelőre csak a Pfizer/BioNTech vakcinát lehet beadatni, de hamarosan a Sputnyik V is elérhető lesz. Dr. Berkó Attila kormánymegbízott csütörtökön a jászberényi és a karcagi kórházba látogatott, ahol egyeztetett a kórházvezetőkkel és ellenőrizte az oltópontokat. A helyszínen kiderült: a kórházak felkészülten várták az oltásra várókat, a munka precízen, pontosan, dokumentálva haladt.

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok megyeKoronavírus