2024.04.20, Szombat
Több mint 600 millió forintot fordított korszerűsítésre a Metálplaszt Kft. jásztelki telephelyén
A kép illusztráció - metalplaszt.hu

Több mint 600 millió forintot fordított korszerűsítésre a Metálplaszt Kft. jásztelki telephelyén

2021.10.25. 15:32

A beruházás során fejlesztették a gyártó berendezéseket, bővült a tevékenységi kör.

Hirdetés

Több mint 652 millió forintos beruházás során korszerű termelő egység létesült a magyar tulajdonú Metálplaszt Fém-és Műanyagfeldolgozó Kft. jásztelki telephelyén.

A fejlesztéshez több mint 326 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a kft. a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) pályázatán.     

Korszerűsödött a gyártásirányítási szoftverrendszer, hardver beszerzés is történt. A cég tájékoztatása szerint a beruházás a tervek szerint mintegy tíz-tizenöt százalékos kapacitásnövekedést eredményez.

A jászberényi székhelyű Metálplaszt Kft. honlapján szereplő adatok szerint az 1990-ban alakult cég teljes mértékben magyar tulajdonú családi vállalkozás. Kezdetben a műanyagfröccsöntés volt a társaság fő tevékenysége, majd szerszámtervezéssel és gyártással, fémmegmunkálással, fém és műanyagok felületbevonásával és tisztaterű szerelő sorral egészítette ki szolgáltatási területét. Kezdetben nyolc embert alkalmaztak, jelenleg mintegy 300 család megélhetését biztosítja a társaság.
  

AktuálisMetálplaszt Kft.Jásztelek