2024.05.26, Vasárnap

Befejeződött a szolnoki Csaba út felújítása

2016.06.17. 07:13

A Modern Városok Program keretében 4 milliárd forint összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült Szolnok.

A Modern Városok Program keretében 4 milliárd forint összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült Szolnok, ennek köszönhetően összesen 28 helyszínen valósul meg Szolnokon út, járda, kerékpárút, valamint parkoló felújítása. Elsőként - március 14-én - a Csaba utcában kezdődtek meg a járda és útfelújítási munkálatok, melyek az ütemtervnek megfelelően június elején befejeződtek.

Csütörtök délután Szalay Ferenc polgármester, Fejér Andor alpolgármester és Molnár Iván, a terület önkormányzati képviselője járta be a helyszínt.

A páratlan oldalon húzódó járda töredezett régi aszfaltburkolat helyén új öntött aszfaltburkolat készült, a megsüllyedt járda szakaszok járdaalap újjáépítésével. Az úttest felújítása során minkét oldalban új útszegély készült (összesen 1100 m hosszúságban) és az úttest 70%-ban az útalapot megerősítették az új hengerelt aszfalt burkolat alatt. Összesen 3350 m2 új hengerelt aszfalt útburkolat épült. Az utca meglévő csapadékvíz-elvezető rendszerét is felújították, valamint a járda melletti zöldsávot is rendezték 500 m2 felületen. A munkálatok az ütemtervnek megfelelően 2016. június 10-én befejeződtek.

Amint azt a helyszíni bejáráson elhangzott: a Csaba utcai járda- és útfelújítás beruházási költsége nettó 101 millió forint volt.

forrás: szolnok.hu

Galéria

GazdaságModern Városok Program